Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Natt Körljus Specifikationer

Adekvat belysning på din bil är avgörande för säkerheten för fotgängare och andra fordon på våra vägar och motorvägar. Det är viktigt att vara medveten om de regler som styr belysningen. Lagar som reglerar bil belysning för mörkerkörning täcker många aspekter av belysning från färger, lumen (en standard mått som används för att beskriva den mängd ljus som finns i ett visst område), mängd och placering. Slå på bil lampor

Enligt lagstiftningen i de flesta stater, är förarna måste ha deras bil strålkastare och bakljus påslagen en halv timme efter solnedgången till en halv timme före soluppgången. När du kör på natten, bör du vända också ditt ljus när sikten är otillräcklig för människor eller fordon för att se dig från ett avstånd på 1000 meter.
Korrekt Headlight Alignment

Har dina strålkastare riktad. Med tiden kan strålkastare flytta och bli dåligt. På natten är det svårt att räkna i vilken riktning fordonet färdas om en strålkastare pekar rakt och den andra pekar sidled.
Typer av glödlampor
< p> Kör aldrig bilen i mörker utan belysning från strålkastarna och bakljusen. Använda rätt lampor i bil belysning är viktigt. Lampor som används för att stoppa, svarvning, backning och bakre dimljusen är vanligtvis 21 till 27 watt, producerar 280-570 lumen av belysning. Lökar av fyra till 10 watt, producerar 40-130 lumen, används för bakljus och parkeringsljus och signalförstärkare. På natten strålkastare
Low Beam

måste vara på halvljus när du är inom 500 meter från en annalkande fordon och 200 meter från fordonet framför dig. Skrällande, ljusa strålkastare på natten kan vara mycket farligt för mötande trafik. Du bör också dämpa ditt ljus för fotgängare.
Minska bländning

att minska bländning från ljusen i fordon bakom dig, slå din inredning backspegel till " natt "läge. Håll inne lamporna i din bil utanför, eftersom det starka ljuset inuti bilen kan hindra din vision om vägen framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147259.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.