Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Reflekterande glaspärla Typer

Highways och flygplatser använder reflekterande glaspärlor för att vägleda trafiken på ett säkert sätt på natten. Dessa pärlor gör sig synlig genom ett fenomen som kallas retro-reflexivitet. Ett fordons strålkastare träffar strängen och det reflekterar ljuset direkt tillbaka till föraren. Gula skiljelinjer på vägarna innehåller små versioner av dessa pärlor för att öka deras synlighet. Olika pärlor har olika befogenheter retro-reflexion och den federala regeringen har klassificerat dem i specifika typer. Typ I lågt index Pärlor

typ I pärlor har använts på motorvägar i årtionden, vissa flygplatser började använda dem i mitten av 1990-talet. Pärlorna är tillverkade av återvunnet material och har den minsta diametern av retro-reflekterande glaspärlor på en mätning så lite som 180 mikron (0,0070 inches). IOR (brytningsindex) mätning för typ I-kulor är 1,5. De tillverkas av pulverisering glasavfall i glas pulver. Detta pulver hälldes sedan i en stor ugn. Värmen gör dem att mjuka upp och ta formen av sfärer. Efter kylning pärlorna siktades genom speciella skärmar för att filtrera bort de större pärlorna.
Typ II Pärlor

typ II pärlor är mycket lik typ I förutom att de är nu föråldrade. De var något större än typ I pärlor utan tillverkas genom samma tillverkningsprocess.
Typ III "flygplats" Pärlor

typ III pärlorna är tillverkade av icke återvunnet material och har en IOR på 1,9 eller högre. Den högre IOR gör dem mer lämpade för avlägsna ljus såsom ett flygplan närmar sig en landningsbana. De återvänder också en mycket mer koncentrerad ljusstråle medan andra pärla typer tenderar att producera en diffus stråle. Även typ III pärlor är dyra i jämförelse med andra, har de ökat hållbarhet och säkerställa långsiktiga resultat. De produceras på ett något annorlunda sätt än typ I pärlor. Hot flytande glas sprutas ut i sfäriska droppar som vatten från munstycket av en trädgårdsslang. Som med typ I pärlor, de är sedan siktas genom skärmar efter kylning. Addera Type IV "Big" Pärlor

Typ IV pärlor är det största slag med en "imponerande "diameter på en millimeter. Liksom typ I pärlor, de har en IOR av 1,5 och är tillverkade på ett liknande sätt. Typ IV-pärlor används i tjockare beläggningar och färger för att skydda dessa större glaspärlor från sprickbildning. Detta skyddande egenskap är känd som "ingjutning", som involverar partiell nedsänkning av pärlan i märkningsmaterialet (t.ex. gul färg). Flygplatser vanligast använda typ IV pärlor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147256.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.