Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vanliga problem med släpvagnskablage

Trailer ledningar överför kraft från bilen till lampor och bromsar på en släpvagn. Trailer lampor används för att signalera bromsning, vända och vrida. Bromsarna används på större vagnar för att hjälpa dem sluta snabbt. Funktionella trailer lampor är enligt lag så det är viktigt att se till att din släpvagnskablage är i funktionsdugligt skick. Utsatt Wiring

Bare Wire är ett vanligt problem på släpvagnar. Löst skräp på vägen eller lågt hängande ledningar kan skala den skyddande isoleringen bort av släpvagn ledningar. Blottade ledningar kan kontakta andra blottade ledningar eller metallram släpet resulterar i en kortslutning, vilket orsakar din släpvagn lampor att sluta arbeta och eventuellt blåsa en säkring i bilen. Trace din trailerns ledningar framifrån kontakten till belysningen och kontrollera om det saknas i isoleringen. Täck dessa luckor med eltejp för att förhindra kortslutning. Även om din ledningar eller terminaler knappt exponerade, kan sätta in trådarna i vatten orsaka en kortslutning. Koppla bort strömmen från din släpvagn innan släpet i vattnet för att undvika detta problem.
Strömförbrukning
p Om ditt fordon s blåser säkringar när vagnen är ansluten, ditt släpvagn är förmodligen drar mer ström genom ledningarna än din bil har fått betyget att ge. Detta kan orsaka skador på bilens elsystem. Kolla din instruktionsbok för information om den maximala trailer strömförbrukning. En liten trailer kommer att dra ca 5 ampere ström för belysning, kan en medelstor trailer dra upp till 10 ampere och en stor släpvagn med backup lampor kan dra 20 ampere. Om din släpvagn kräver mer ström än vad din bil är rankade att erbjuda, måste du ha bilens släpvagnskablage ersätts.
Bad Terminaler

Trailer ledningssystem typiskt har ett antal olika terminaler. Dessa terminaler ansluta vagnen till trailering fordonet och anslut lampor och bromsar till ledningarna. Om dessa terminaler är kvar frånkopplad, lämnar dem att dra på marken, kan de skadas och kan sluta fungera. Detta kan leda till en brist på makt överföring eller kortslutning. Inspektera varje terminal för fysiska skador och se till att de alla är ordentligt ansluten.
Svag Grounding

flesta trailers använder vagnen ram som en central plats för lampor och bromsar på släpvagnen. Om lamporna och bromsar inte är ordentligt jordade på ramen som de kan sluta fungera. Vissa släpvagnens belysning skall monteras direkt på en metall del av släpvagnens ram för att säkerställa att de får makten. Om de inte är monterade direkt på ramen, kan du köra en längd av tråd från ett av ljusets monteringsbultarna till släpet ram att jorda ljuset på rätt sätt. Lampor som är monterade på rostiga eller målade ytor kan ha liknande problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147243.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.