Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Körsäkerhet Topics

Bilolyckor har dödat fler människor i USA än alla landets krig, enligt Minnesota Department of Health. Förbättringar i fordonets konstruktion, vägutformning och bältesanvändning har minskat dödsolyckorna, men motorfordon kraschar förblir den ledande dödsorsaken för människor i åldrarna fyra till 34. Utbilda människor om körsäkerhet ämnen bidrar till att minska risken för farliga bilolyckor. Distraherad körning

distraherad körning innebär att du är visuellt, manuellt eller kognitivt distraheras från körningen. Exempel på distraktioner inkluderar läsa kartor, använder en mobiltelefon, dagdrömma, äta och dricka, byta radiostation, med hjälp av en GPS eller utför skönhetssalonger. Förardistraktion bidrog till nästan 20 procent av olyckorna under 2008.
Säkerhetsbälten

bilbälte är det mest effektiva sättet att skydda sig i en trafikolycka. Bilbälten räddade mer än 13.000 liv under 2008. Barn och gravida kvinnor bör också bära bilbälte. Räkna inte med krockkuddar för att rädda dig -. Bilbälten är utformade för att fungera med krockkuddar Addera ditt nedsatt körning

nedsatt chaufförer är under påverkad av alkohol eller droger. Alkohol var inblandad i nästan en tredjedel av trafiken dödsfall under 2008, medan andra droger var närvarande i omkring 18 procent av dödsfallen. Ungdomar, motorcyklister och personer som tidigare har fått fällande domar för körning medan nedsatt är mest benägna att köra medan berusad eller om narkotika.
Fortkörning

Fortkörning bidrar till nästan en tredjedel av alla dödsolyckor. De flesta speed-relaterade krascher involvera ett enda fordon och 60 procent sker på natten. Kör för fort också drar mer bränsle.
Bilbarnstolar

Barn bör använda barnstolar placerade i baksätet tills de är tillräckligt hög för att korrekt använda bilbälte, vilket normalt inträffar runt åtta års ålder. Barn under 13 år bör alltid åka i baksätet, eftersom utplacerade krockkuddar kan äventyra småbarn.
Teen Driving
olyckor

bil orsakar mer än en av tre tonåring dödsfall. Män, tonåringar som nyligen har fått sina licenser och tonåringar att köra med teenage passagerare löper störst risk för motorfordon kraschar. Tonåriga förare är mindre benägna att känna igen farliga situationer, mindre benägna att använda säkerhetsbälten och mer benägna att snabba än andra grupper av förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147240.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.