Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Dra en Cargo Trailer Utan en lastbil

Även om de inte marknadsförs som dragfordon, personbilar, skåpbilar och minibussar kan vara riggad för att dra en släpvagn. Många passagerarfordon kan utrustas med en dragkrok, använde apparaten för att fästa en last trailer. Om bilen är utrustad med en dragkrok kan du dra en släpvagn så länge du överväga halningskapacitet av bilen och följa några säkerhetsåtgärder. Saker du behöver
passagerarfordon
Cargo trailer
Lämplig dragkrok (se bilens ägare manuell) katalog verktyg för att fästa släpet till fordonet (se manuell dragkrok)
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens ägare manuell och granska dess bogsering kapacitet. Om ditt fordon har bogsering kapacitet, men inte har en dragkrok utrustad, kontakta tillverkaren och köpa en dragkrok för din bil. Om din bils tillverkaren inte ger en dragkrok för din bil, köpa en kompatibel dragkrok från en bil leverans butik. När du köper en hake, kontakta bilens ägare manual för rekommendationer på vilken typ av skumt att använda (vikt-bärande, vikt-distribuera eller femte hjulet skumt).
2

Kontrollera bilens ägare manuell och över sin Gross Rating Vehicle Weight (GVWR). Den GVWR är den totala mängden vikt --- inklusive vikten av själva trailern --- att ett fordon kan säkert bogsera. Till exempel, om din bil väger £ 2000. och har en GVWR på 5000 kg., din bil kan säkert dra ett extra £ 3000.
3

Väg den laddade trailern vid en offentlig väga skala. Om du inte har tillgång till en offentlig väga station, många lastbil slutar har skalor som finns. Om du inte kan komma åt en skala, uppskatta den totala vikten för släpvagnen genom att lägga ihop den torra vikten för släpvagnen och vikten av den last som du dragande. Den torrvikt kan hittas på en dekal placerad på släpvagnen eller i bruksanvisningen. Lägg vikten på släpvagnen till den uppskattade lasten vikt för att bestämma den totala vikten du planerar att dra
4

. Om den totala vikten överstiger bilens GVWR, ta bort en del av lasten från vagnen tills den totala vikten är lägre än bilens gräns. Att försöka dra en vikt som överstiger bilens GVWR kan skada din bil.
5

Bifoga din släpvagn till din bil enligt tillverkarens anvisningar, som kan finnas i dragkrok bruksanvisningen. Anslut trailer elledningar till din bil och sedan kontrollera att vara säker på att bromsljusen och signaler arbetar på din trailer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147234.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.