Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att bekämpa trötthet hos föraren

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, mer än 56.000 sömnrelaterade olyckor inträffar i USA varje år, vilket gör körningen trötthet en farlig, och eventuellt dödlig, sjukdom. Kampen körning trötthet är inte bara om att få massor av sömn innan du kör, men det är viktigt. Det handlar också om att veta dina begränsningar och vidta åtgärder på vägen för att minimera dåsighet. Instruktioner
1

Budget mer än tillräckligt med tid för att komma till din destination. Förare som försöker göra destinationer med en viss tid är mer benägna att driva sig själva bortom acceptabla fysiska gränser. Ta pauser varannan timme under längre drives.
2

Ställ din hållning förarsätet för att hålla dig upprätt. Slouching och bakåtlutad kan öka dåsighet.
3 vatten

dricka och äta hälsosam mat för att hålla dig alert. Dricka drycker med koffein endast om en ökning är nödvändig. Undvik fet och tung mat som kan framkalla sömn.
4

Kontrollera alla mediciner du använder för att se om dåsighet är en bieffekt. Om så är fallet, undvika att ta dem när du är på väg.
5

stopp för en kort tupplur. En tupplur på allt från 15 till 45 minuter kan lämna dig pigg och hjälper dig att undvika trötthet.
6

Undvik att köra under tider när kroppen normalt skulle vara sömn, såsom mycket tidigt på morgonen och mitt i natten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147229.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.