Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kan jag lämna snökedjor på natten?

Den lokala radiostationen informerade lyssnare som snökedjor kommer att krävas på isiga vägar. Du gör det hemma utan problem och står inför ett beslut: om att gå rätt in, lämnar kedjorna på natten, eller ta bort dem nu bara att byta ut dem på morgonen. Med bara några saker att tänka på, är beslutet inte svårt att göra alls. Funktion

Snökedjor, oftast kallade snökedjor, är byggda för att linda runt däcken på din bil för att garantera säker körning på vägar i rusk. Kedjorna ska installeras på din drivhjulen. Till exempel, om din bil har framhjulsdrift, placera kedjorna på dina framhjulen.
Egentligen inget svar

I de flesta situationer, det finns ingen skada lämna kedjor på natten. Du bör dock veta om dina lokala snö-kedjan lagar och hur snökedjor arbeta för att avgöra om du vill ta bort dem över natten.
State Laws

Varje enskild stat har lagar om användning av snökedjor. Majoriteten av dessa lagar säger användning av kedjor är tillåtet när vissa väderförhållanden (t.ex. snö, is eller regn) gör kör farligt. Vissa stater, särskilt i områden med stora årliga snöfall, kan också ange exakta datum snökedjor måste vara i bruk. Till exempel kräver Utah administrativa områdena användning av slirskydd från nov 1 till 31 mars på angivna vägar.
Hålla dem Tight

När det gäller däck installation av kedja och övernattning användning, se till att kedjorna är tätt innan manövrera fordonet. Om kedjorna lossna över en natt, kan köra bilen vara osäkra, och du måste dra över omedelbart för att åtgärda problemet. Beroende på stil och göra av kedjorna, de installationsanvisningar för att se hur du dra dina slirskydd och hålla dem hårt.
Slutgiltiga svaret

Snökedjor kan vara kvar på natten, men under rätt förutsättningar. Kontrollera dem över på morgonen för att se till att de fortfarande är tight. Vara säker på vägar /motorvägar som du ska köra gör kedjorna på den tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147222.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.