Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säker användning av Speed ​​Humps & vägbulor

hastighet sittbenet är mjukt välvda, höjde remsor av asfalt som är avsedda att bromsa trafiken i bostadsområden. Sträcker sig vinkelrätt över båda körfält, gupp är cirka 4 inches hög. Vägbulor är under 3 meter lång och hyllan mer abrupt. Funktion

För störst effekt, hastighet sittbenet bör placeras i serie, 200 till 600 meter ifrån varandra. Genom att tvinga hastigheter runt 15 km /h över puckeln, pucklar hastighet långsam trafik till 25 till 30 mph mellan gupp i en serie. Ju brantare stötar långsamma fordon till en genomsökning.
Historia

Designad i Storbritannien, nådde hastighet sittbenet Kalifornien 1983, och har spridit sig till andra stater. I Storbritannien och på andra håll, är hastighet sittbenet kända som "sovande poliser."
Säker placering

Gupp används i parkeringsplatser eller privata vägar. Bulorna är utformade för bostäder vägar högst två körfält bred, där hastighetsgränsen är 30 mph. De bör inte placeras i kurvor, högtrafikerade vägar eller vägar som rutinmässigt används av utryckningsfordon. Placering på en krök inte bara döljer puckeln, ökar det risken för att bilar går över styr när de närmar sig puckeln från en vinkel. Ljusa markeringar, varningsskyltar och närhet till gatubelysning säkerställa synlighet.
Safe Approach

Närmar pucklar på något över 15 och 20 km /h orsakar föraren obehag. Skada på fordonet är också möjligt. Offentliga myndigheter har funnit ansvariga för skador eller förare skada som orsakats av dåligt förlade hastighet sittbenet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147212.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.