Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Keyless Remote Faror

Ford Motor Company var den första biltillverkaren att införa nyckellösa dörrlås på bilar 1982, påstår Auto Tips och råd. Förare använde inledningsvis ett tangentbord och fem-siffrig kod för att låsa upp bildörrar. Knappsatsen gav vika för nyckellösa fjärrkontroller som finns på nästan alla fordon. Mest nyckellösa fjärrkontroller tillåter förare att låsa och låsa dörrarna, öppna koffertar, motorer start och utlösa panik knappar för att avvärja faran genom att trycka på en knapp. Trots sina fördelar är vissa faror förknippade med nyckellösa fjärrkontroller. Oönskad aktivering

översta klagomål av förare med en fjärr keyless inresa systemet är oönskad aktivering, enligt Auto Tips och råd. När ett nyckellöst fjärrkontakter annat objekt - antingen i sådana fickor eller handväska där anordningen lagras - en knapp kan bli trycks ner av misstag, vilket kan låta bilens larm, låsa sina dörrar eller öppna bagageluckan. Beroende på oönskade åtgärder, kan det vara ett pinsamt pärs och lämna din bil utsatta för inbrott.
Stöld
nyckellösa

Fordon avlägsna inträde system inte hacka bevis, som de i allmänhet stöds med programvara som skickar en signal till bilen för att utföra en funktion. Således kan en kunnig datortekniker med tillgång till den programvara som används av din Keyless fjärrsystem bryta sig in i bilen med hjälp av en bärbar dator för att öppna sin dörr och starta sin motor. Eftersom processen tar så lång tid som 20 minuter att genomföra, tjuvar rikta allmänhet bilar i avlägsna parkeringsplatser, som flygplatser och köpcentra. Enligt Left Lane, är detta den metod som används av bedragare att stjäla David Beckhams bil under 2005.
Bilkapning

Vissa nyckellösa fjärrkontroller öppna alla bilens dörrar med ett tryck på låsknappen. Detta gör dock en förare sårbara för bilkapning, eftersom en tjuv kan ange ett annat dörr samtidigt. Använd i stället en Keyless fjärrkontroll som öppnar bara förardörren med en knapp kran och kräver två kranar för att låsa passagerardörrar rekommenderar Orange County Auto Force Theft Task.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147204.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.