Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man beräknar Tänkande och bromssträcka

stoppsträckan är den totala sträckan det tar för en förare att ta en bil till ett fullständigt stopp. Detta inkluderar tänkande avstånd och bromssträcka. Tanken Avståndet är uppdelad i uppfattning avstånd, den tid det tar att uppfatta ett problem, och reaktion avstånd, den tid det tar att reagera på problemet. Vara mer medveten om stoppsträckan tillåter föraren att justera mängden utrymme mellan sin bil och bilen framför dem för varje hastighet. Även om dessa beräkningar ger en grov uppskattning av stoppsträckan kan väglag och förarens tillstånd förändrar kraftigt stoppsträckan. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Identifiera hastigheten på bilen i miles per timme.
2

Divide hastigheten med 60 för att omvandla till miles per minut. Dividera igen genom 60 för att omvandla till miles per sekund.
3

Multiplicera hastigheten med 5280 för att omvandla till fot per sekund.
4

Multiplicera den hastighet med den genomsnittliga uppfattningen tid av 0,75 sekunder. Detta värde är den tänkande avstånd eller färdsträckan när ett problem uppfattas innan en reaktion. Multiplicera den hastighet med genomsnittligt reaktionstid på 0,75 sekunder
5

. Detta värde är den tid det tar att reagera på en situation, till exempel tillämpning av bromsar eller vrida på ratten.
6

Dela hastighet i miles per timme vid retardation beloppet. Inbromsning för en bromsande bil är ungefär 20 mph per sekund. Detta värde är den totala stopptiden eller antalet sekunder bilen kommer att ta för att komma till ett fullständigt stopp.
7

Multiplicera den totala stopptiden av hastigheten i meter per sekund. Dela värdet med två för att redogöra för retardation över stoppsträckan. Detta värde är den totala bromssträckan eller ungefärligt avstånd kommer det att ta bilen för att minska sin hastighet till noll.
8

Lägg den tänkande avståndet till bromssträckan för att beräkna den totala stoppsträckan.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147196.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.