Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man lägger snökedjor på 18-Wheelers

Snökedjor är metall kedjor som kan lindas runt däcken på ett fordon för att ge extra bra grepp vid körning i snö eller isiga förhållanden. Även om de inte är lagliga i varje jurisdiktion, är de skyldiga på många vägar - särskilt de som går igenom bergspass. Inspektion stationer inrättas för att kontrollera varje lastbil på dessa vägar för att se till att deras kedjor är på. Sedan 18-hjulingar inte lägger så mycket vikt på sina drivhjul som bilar gör, är det viktigt att dessa hjul får maximal dragkraft. Kedjor är enkla att montera och ta bort. Saker du behöver
Wrench kedjor
Snö
Visa fler instruktioner
1

Dra 18-hjuling av vägen in i en parkeringsplats eller rastplats. Området ska vara tillräckligt stor för att tillåta trucken att räta ut och flytta minst 10 meter framåt och bakåt.
2

fastställa snökedjor bakom bakhjulen på släpvagnen och både fram och bakhjulen på hytten. Om den ena sidan av kedjorna är markerad anger att det skall vara vänd utåt, lägger den sidan nedåt på marken.
3

Kontrollera att det finns ingen bakom lastbilen, sedan klättra in i kabinen och starta motorn. Tillbaka trucken långsamt tills hjulen är centrerade ovanpå snökedjor du utlagda på marken. Stanna bilen och stäng av motorn
4

dra upp ändarna på snökedjor för att linda dem runt varje hjul,. De kommer att ha clips på ena änden som greppa den andra änden av kedjan när de dras upp runt hjulet. Använd dessa klipp att fästa kedjorna på plats.
5

Justera klipp. De kan dras åt för att se till att kedjorna inte halkar och glida runt hjulen eller bang mot botten av lastbilen. Olika uppsättningar av kedjorna har olika justeringsanordningar, men de i allmänhet kan dras åt för hand eller genom att vrida en justerskruv med en skiftnyckel. Den slutliga passform ska sitta, men inte mycket snäv. Helst montera kedjorna, sedan köra 1/4 av en mil innan stopp och justerar sin spänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147182.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.