Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur säkra en bil till en Trailer

Korrekt säkra din bil på en trailer är nödvändig för säker transport. En dåligt säkrade bil kunde obalans släpet eller rulla av trailern, vilket orsakar skador på andra bilister. Skydda din bil på släpet är en kombination av rätt position i trailern, se trailer balans, och immobilisera bilen med stöd remmar eller kedjor. Målet är att inte tillåta förskjutning av fordonet utan att i onödan viktning tungan på släpvagnen ner eller orsakar det att luta tillbaka. Saker du behöver
bandklammorna med ratcheting mekanism
Wheel spännband med ratcheting mekanism
Visa fler instruktioner
1

Sänk ramperna på trailern och försiktigt köra din bil på rampen. Se till att bilen är centrerad ovanför släpvagnsaxlar och i mitten av vagnens bredd. Engagera bilens nödbroms och hålla bilen i växel när du stänger av motorn
2

.

3

Fäst ena änden av din slips bandet till en fast yta på framsidan av din bil. De flesta bilar har en bogserlina fästarea på framsidan, som kan lokaliseras genom att konsultera din instruktionsbok. Du kan också slinga över de främre hjulbärorgan, men vara noga med att inte klämma några extra trådar, linjer eller vingla barer när du gör det. Fäst den andra änden till släpfordonets tie-down konsoler, placerade framför bilen. Med hjälp av två remmar, en på vardera sidan av bilen, kommer hjälpa till att säkra den ytterligare. Ratchet mekanismen på bandet tills tie-remmen är spänd, men inte åt det ändå, eftersom du inte har säkrat ryggen.
4

Fäst baksidan av fordonet i samma sätt som du gjorde fronten, med mer tie-remmar. Dessa band kan fästas vid bogseringselementet stöd eller över bakaxeln. Den andra änden kommer att knytas till stöden placerade bakom bilen. Det är viktigt att de främre och bakre banden drar i motsatta riktningar, dvs drar fronten framåt och bakåt drar tillbaka. Du kan Ratchet baksidan mer noggrant, är sedan den främre änden säkrad.
5

Dra framåt tie-remmar igen för att säkerställa att det inte finns något slack i banden.
6

Placera hjulet spännband över hjulen och krok ändarna i de dedikerade fästen installeras i trailern golvet. Dessa fästen bör placeras inom ett par meter framför och bakom hjulen. Ratchet mekanismen på hjulet spännband för att säkra hjulet från att röra sig, vilket också hindrar bilen från att rulla.
7

Upprepa installationen av hjulet spännband på alla hjulen, om ytterligare säkra punkter finns på din trailer.
8

Utför ytterligare en kontroll för att säkerställa att alla remmar är åtdragna. Efter körning i 15 minuter, stoppa och kontrollera en sista gång för att se till att bilen inte har flyttats och orsakat slack i spännband. Ratchet alla spännband som kräver efterdragning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147172.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.