Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vagnparksfordon Underhåll Checklista

En flotta fordonsunderhåll checklista hjälper till att ge en rad rutinmässiga åtgärder som vidtagits för att bevara den mekaniska skick flotta bilar och upprätthålla fordonets säkerhet. För flotta bilar, består ett underhåll checklista bedömningar såsom licens-och utbildningskrav, pretrip mekaniska inspektioner, ansvar operatör och arkivering. De syftar till att säkerställa säkerheten i fordonen samt minimera blivande incidens av dödsfall, skador och förluster som orsakats av dåligt underhåll av flotta bilar. Statisk Engine Kontrollerar

Rutin statiska motor kontroller för flotta fordon inkluderar söker radiator läckor, kontrollera nivåerna kylvätska och se till att kylarlocket sitter stadigt på plats. Test bälten också undersökas för tecken på slitage samt rätt remspänning. För fan, rutinkontroller inkluderar inspektion för böjda blad och lösa fästen. För motorns batteri i flotta bilar, underhåll kontroller inkluderar letar efter tecken på sprickor och korrosion, och kontrollera elektrolyt nivåer. En kontroll för skadade eller läckande motordelar också görs.
Cabin Kontrollerar

från ramarna för en flotta fordon stuga, löpande underhåll kontroller inkluderar sits justeringar, förarplats och tillgång till instrumentbrädan resurser. Stugan är också kontrolleras för att säkerställa att bilbälten och andra material kabinen inte är utslitna. Bakifrån och speglar vinge undersöks för att se till att de är ordentligt lutar. Andra stuga kontroller inkluderar korrekt visning av fordons registrering och handlingar försäkringar.
Externa kontroller

En rutinkontroll flottans underhåll också innebär att man undersöker det yttre tillståndet för en fordonsparkprogrammet. Detta innefattar kontroll rätt däcktryck, överdriven eller ojämnt däckslitage, däck fälgar för eventuella skador samt att se till att ordentliga stänkskydd monteras på ett fordon och en släpvagn i förekommande fall. Andra yttre kontroller inkluderar synlighet registreringsskyltar. Addera motorn igång Kontroller

motorn igång kontroller utförs på flotta bilar att fastställa villkor av fordonets motor. En pålitlig motor ska löpa smidigt när den startas. Det borde inte finnas någon knackar eller onormala ljud. Andra motor som är igång kontroller inkluderar kontroller handgas, choke och gaspedalen fungerar. Dashboard instrument och vindrutetorkare undersöks också. Koppling villkor undersöks, speciellt när ingrepp, för potentiella knackar ljud. När motorn är igång, kan fordonen också undersökas för luftbroms tryck.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147168.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.