Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man beräknar Stoppa Sight Avstånd

Stopp siktförhållanden avser mängden av synliga vägar som måste vara mellan dig och objektet i din väg för att du ska stanna i tid utan att kollidera in i det. För att beräkna detta, måste du faktor i reaktionstid av föraren, hur länge han kommer att resa efter att slå på bromsen och hur fort han skulle. Med hjälp av en enkel formel, kan du räkna sedan stoppa siktförhållanden. Instruktioner
1

Kontrollera att problemet listar betyget vägen, hastigheten av ämnet och bryta reaktionstid. Utan detta, kommer det att vara omöjligt att lösa problemet.
2

Vrid motivets hastighet från miles eller kilometer per timme i fot eller meter per sekund. För kilometer, multiplicera hastigheten i kilometer per timme med 1,000 för att få det antal meter per timme. Dividera med 60 för att få det antal meter per minut och återigen med 60 för att få antalet meter per sekund. För meter per sekund, multiplicera antalet miles per timme med 5,280. Dividera med 60 för att få fot per minut och sedan dividera med 60 igen för att få fot per sekund.
3

Beräkna avståndet reste i pausen reaktionstid. Använd ekvationen D = VT, och multiplicera tiden i meter per sekund eller fot per sekund och hastighet. Skriv ned numret och ställ den åt sidan.
4

Lös resten av problemet med hjälp av formeln d = V2 /(2g (F + G)). V är hastigheten på ditt ämne, är g 9,8 (eller tyngdaccelerationen på jorden), f är friktionskoefficienten (se tabell ligger i resurser) och G är graden av vägen. När hitta f koefficienten, bör problemet ange vägbanans och vad den är gjord av. Om det inte, antar att det är konkret och torrt.
5

Lägg siffrorna från steg tre och fyra tillsammans och du kommer att få ett svar i fot eller meter.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147158.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.