Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur beräkna stoppsträckan

Du kan beräkna stoppsträckan för ett fordon med hjälp av en ekvation som tar hänsyn till fordonets hastighet och friktionen mellan däck och vägbana. Den mest rörliga delen av beräkningen är friktionskoefficienten, vilket kommer att ändras beroende på däckets slitbana, en våt eller torr vägbana och huruvida bilens hjul är fortfarande svarvning eller är låsta. Variabiliteten av friktionskoefficient under olika situationer innebär att beräkningar av stoppsträcka under normala körförhållanden inte kan mätas mycket noggrant. Saker du behöver
Kalkylator Review Internet
Visa fler instruktioner
1

Välj den hastighet som du vill beräkna stoppsträckan för. En snabbare hastighet kommer att resultera i en längre bromssträcka, eftersom många människor kommer att veta av egen erfarenhet i ett nödstopp situation.
2

Konvertera hastighet (velocity) i miles per timme i meter per sekund för I beräkningen. Detta görs enklast genom att mata in hastigheten värdet i en online konverteringsverktyg som CalculateMe.com. Alternativt kan aritmetiska användas för att omvandla de värden om man tar hänsyn till att en mil per timme är lika med 1.46666667 meter per sekund.
3

Ta friktionskoefficient som 0,8. Detta värde är ett förhållande av friktionsmotståndet kraft till den normala kraft som pressar ytorna av däcken och vägen tillsammans. Det varierar beroende på vägen och däcket yta, men 0,8 är ett rimligt värde för beräkning av stoppsträcka på torr väg när bilens hjul antingen låsta eller fortfarande vända.
4

in dina värden i ekvation:. Avstånd = (hastighet) i kvadrat /2 multiplicerat med friktionskoefficienten multiplicerat med tyngdkraften

eller D = v ^ 2/2μg

För ekvationen, värdet av accelerationen på grund av tyngdkraften (g) är 32,174 fot per sekund per sekund. (32,174 ft s ^ -2). och friktionskoefficienten är 0,8.
5

Ta det resulterande värdet för d är din minsta stoppsträcka under förhållanden där dina slitbanor är ny och vägen är torr och platt.

6

Beräkna stoppsträckan på din bil för våta vägar. En lämplig grovt värde på friktionskoefficienten med däck med rätt mönsterdjup och effektiva bromsar på våta vägar är ca 0,4.
7

Räkna stoppsträckan för olika hastigheter. En lägre hastighet kommer att resultera i en kortare stoppsträcka, varför hastighetsbegränsningar finns i bebyggda områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147139.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.