Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför ska människor använda säkerhetsbälten?

Du kanske har griped om att bära en när man var yngre , eller ens kört utan någon som tonåring , men det finns ingen tvekan om att bilbälten är det bästa skyddet mot skador på ett fordon . Säkerhet

I händelse av en kollision , ska bältet håller dig tätt mot sätet , hindrar dig från att kastas över fordonet . När det senare är fallet , kan ett offer skadas allvarligt eller dödas genom att slå instrumentbrädan , vindrutan , dörr eller ens en annan person i fordonet . National Highway Transportation Safety Administration ( NHTSA ) rapporterar att säkerhetsbälten minskar risken för död under en kollision med 50 procent .
Kostnad

Beroende på lagarna eller din tillstånd , kommer du att bötfällas om de fångats körning utan bilbälte . Upprepade brott innebär böterna kommer att lägga upp , och om du får tillräckligt med biljetter , kan dina försäkringspremier ökar också . Om du är i en olycka och inte bär på dig säkerhetsbältet , är du sannolikt att drabbas mer allvarliga skador än om du hade varit fastspänd . NHTSA säger obältade kollision offer kommer att betala mellan två och sju gånger de medicinska räkningar av ett bälte individ , på grund av den ökade risken för skador .
Statistik
< p > Under 2007 rapporterade NHTSA än 79 procent av amerikanerna bar bilbälte under körning . Även denna procentsats kan tyckas hög , innebär det att ungefär en av fem bilister inte spännas fast .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147132.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.