Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Risker med att använda en mobiltelefon under körning

Prata på din mobiltelefon under körning är en farlig och riskfyllt företag. Nästan 25 procent av alla auto olyckor kan hänföras till dem distraherad när du använder sina mobiltelefoner. Som av november 2010, finns det bara åtta stater som förbudet mobiltelefon-användning för alla förare, men enligt de uppgifter, är det oklokt oavsett din statens lag. Väg Farliga

Hantering och talar i en mobiltelefon minskar din förmåga att bearbeta din omgivning. Byggprojekt, gropar och dåligt väder är alla potentiella faror för varning förare, mycket mindre distraherad en. Bilister behöver kunna för att säkert läsa och reagera på fluga till oförutsägbara vägförhållanden och faror.
Medtrafikanter

Du kan vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att vara en säker förare, men faktum är, att du inte kan anta att de andra förare på vägen är att göra samma sak, men om du inte är helt fokuserad på vägen, fördubblar risken som din minskar reaktionstiden. Det är en sak om personen i bilen bredvid dig är på sin mobiltelefon, men om du är alert och defensiv, bör du vara redo för vad som kan komma din väg.
Pedestrian Risker

Fotgängare har sina egna regler av vägen att följa, men de har inte alltid följer dem. Bilister måste vara medvetna om alla fotgängare och måste ge till dem, oavsett höger-om-sätt. Ju mer distraherad du är på telefonen, desto mindre troligt att du kommer att kunna reagera på en fotgängare, och detta kan leda till tragiska resultat.
Traffic Flow

talar på din mobiltelefon när du kör kanske inte alltid föder det värsta scenariot fallet olycka, men det finns också mindre risker. Det är frågan om du saktar ner trafiken på grund av ditt telefonsamtal. I själva verket, en ung person som kör medan du använder en mobiltelefon har samma reaktionstid som en person i deras sjuttiotalet, enligt University of Utah psykologi instruktör David Strayer.
Hands-free

Hands-free mobiltelefon enheter kan göra lika mycket skada som sina handhållna motsvarigheter. Inte bara de inleda en falsk känsla av trygghet, men också misslyckas med att lösa det huvudsakliga problemet: samtalet i sig. I själva verket har studier visat att ett särskilt pratsam bilist kan vara lika farlig som en som är juridiskt berusad, enligt Strayer och hans kollegor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147125.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.