Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Synlighet Tape Specifikationer

En synlighet Systems bestämmelse trädde i kraft December 1, 1993. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ändrade Federal Motor Vehicles Safety Standard No 108, som omfattar "Lamps, reflekterande anordningar och tillhörande utrustning." Ändringen kräver att alla tunga riggar traktor trailer tillverkas på eller efter detta datum, vara utrustade med reflekterande material, såsom reflekterande folie eller band, och reflexiva reflektorer. Enligt NHTSA måste tydlighetszonen tejpen beskriva botten av sidorna och det övre hörnet av släpvagnar, liksom botten och underkörningsskydd på baksidan av trailern. Föreskrifter om användning av synlighet band är avsedda att göra tunga släpvagnar mer iögonfallande för andra förare. Återreflekterande banan

synlighet regler gäller för nya vagnar som väger £ 10.000. GVWR (totalvikt), med en bredd av 80 inches eller mer. Tillverkad av en högreflekterande prismatisk lakan och ett tryckkänsligt lim, måste den återreflekterande banan växelvis med rött och vitt, med varje färg ett minimun av 6 inches till 18 inches lång och 2 inches hög. En färg kan inte vara mer än två tredjedelar av den totala segmentet, enligt tydlighetszonen hemsida.
Sidomarkeringar
markeringar

sida på trailers är att vara röd och vita och 15 inches till 60 inches ovanför vägen eller så nära som möjligt, och 3 inches från den erforderliga bärnsten sida lampa. De sidomarkeringar kan vara brutna segment, men de måste vara jämnt fördelade för att täcka 50 procent av den sidan av vagnen.
Bakre Märkningar

bak markeringar på trailers är att vara röda och vita och täcka hela bredden av trailern vid 4 meter ovanför vägen, och måste vara den fulla bredden på det horisontella underkörningsskydd skyddet. Vit plåt måste vara 12 inches lång i ett "L" form i de övre hörnen. Dessutom måste den vita folien vara 3 inches från obligatoriska röda lampor.
Application

Även synlighet tejp är utformad för traktortrailers, är det också används på cyklar, motorcyklar och andra fordon. Applicera tejpen genom att dra av skyddspappret och tryck fast på plats på en ren och torr yta. Synlighet tejpen är vattentätt och väderbeständigt, enligt DOT Safety Tape hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147109.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.