Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Lägga Studs till vinterdäck

Vinter körning i kallt klimat kan vara skrämmande. Snö och istäckt vägar erbjuda betydligt mindre dragkraft än nakna trottoaren, detta förlänger stopptider och gör vänder riskabelt. Många förare utrusta sina fordon med speciella vinterdäck som har slitbanor avsedda för snö; vissa versioner av dessa däck har förborrade hål i deras slitbanor för att tillåta installation av metall jackor håller hårdmetall stift. Dessa kallas "dubbar", och är inte lagligt i alla jurisdiktioner. Om du kommer att köra i ett område där dubbdäck är lagliga, kan de installeras i specialdesignade däck med rätt utrustning. Saker du behöver
Stud-ready vinterdäck
stiftpistol
Studs
Pins
Djupmätare
Vatten
Däck skiftnyckel
Jack
Däck monter

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om dina vinterdäck har premade stud hål. Om de inte gör det, kommer du att behöva köpa nya vinterdäck som gör, dubbar kan inte sättas in i vanliga däck
2

Jack upp bilen genom att placera en domkraft under chassit bredvid hjulet och. veva tills hjulet befinner sig på marken.
3

bort däcket och navet genom att lossa och ta bort muttrarna som håller fast den med ett däck skiftnyckel
4

Sitt däcket på ett däck stativ, vilar den över monterns dornen, som är en typ av aluminium sko.
5

Storlek däcket dubbar genom att mäta djupet hos stud hål med ett däck djup mäta märkta 1/32-inch mellanrum. Antalet 1/32-inch intervall i hålet är tappens storlek. Till exempel, om hålet är 12/32 av en tum djup dubbarna måste vara storlek 12. Om hålet är 13/32 av en tum djup, är tappens storlek 13.
6

Tillsätt lite vatten till stud hål för att åstadkomma smörjning.
7

Inspektera stiftpistolen att kontrollera för blockeringar i mekanismen. Gör så noga, eftersom det är fjäderbelastad.
8

Ladda dubbar i stiftpistolen och anslut pistolen till en luftledning från en luftkompressor pressad att oavsett tryck din stiftpistol handbok anger är optimal .
9

Tryck spetsen på stiftpistolen ordentligt i en stud hål sedan pressa avtryckaren på pistolen samtidigt som man fortsätter att trycka ner vapnet. Släpp avtryckaren och dra undan pistolen
10

Kontrollera stud att se till att det är korrekt placerad,. Endast hårdmetall spets och en liten 1/32-inch avsnitt av metall stud organet ska vara synlig ovanför däckets gummi. Det bör också sitta rakt upp. Om bulten inte ligger på detta sätt, kommer det att behöva bändas ut med en liten skruvmejsel och en ny stud insatt.
11

Upprepa proceduren för varje bult hål tills alla är fyllda med dubbar, sedan stänga av luftledningen från kompressorn och lägga undan stiftpistolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147098.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.