Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man testar en parkeringsbroms

Parkering bromsar, ibland kallade nödbromsar, kan rädda liv genom att förhindra en parkerad bil rullar nedför en backe eller föra fordonet till ett stopp Om foten bromsarna slutar att fungera i trafiken. Det finns ingen tumregel om hur ofta du ska testa din parkering bromsar, men eftersom det bara tar några minuter, utför testet på månadsbasis ger dig sinnesro, att veta att du driver en väg-värdig fordon. Instruktioner
1

Kör din bil till toppen av en liten kulle. Kullen måste vara sluttande nog för din bil att rulla fritt när du tar bort foten från bromsen. Om det inte finns någon backe i ditt område, använd en sluttning där vinkeln är tillräckligt stor för att testa parkeringsbromsen.
2

Rulla bilen nedför backen. Fordonet ska vara i friläge, om bilen inte omedelbart rulla, sätta den i växeln för att ge den knuff som behövs för att gå ner för backen
3

Dra åt parkeringsbromsen.. När bilen rullar fritt, lägg i parkeringsbromsen. Din bil kommer att sluta ganska abrupt så var beredd för detta. Om parkeringsbromsen inte ta bilen till ett omedelbart stopp, steg på fotbromsen.
4

Upprepa samma steg i motsatt riktning. För att testa parkeringsbromsen ordentligt, spendera några minuter att gå igenom samma steg, men med din bil parkerad uppåt på backens lutning. Parkeringsbromsen ska fungera på samma sätt. Om parkeringsbromsen inte stanna bilen helt, en mer ingående titt på bilens bromssystem är i sin ordning.
5

Besök din lokala mekaniker. Efter att ha testat parkeringsbromsen själv, överväga att få en professionell bilmekaniker för att genomföra en mer grundlig säkerhetskontroll av ditt fordon, oavsett om du ser några fel när vi testade bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147090.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.