Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Byt Saab Keys

För de flesta sen modell Saabar som gjorts i USA efter 1997, utarbetat General Motors en ny enhet stöldskydd anropas två gånger, eller stöld Varning Integrerad central elektronik. Det är en liten enhet, som ligger intill tändningen, som först elektroniskt läser din nyckel för att se om det är giltigt och sedan aktiverar tändningen. Skaffa nya nycklar för dessa bilar är möjligt, men innebär en resa till din lokala Saab mekaniker eller återförsäljare för att få nyckeln och bilen fungerade på. Ägare av Saabar som gjorts före 1998 behöver inte vara berörda av de nya "elektroniska nycklar." Saker du behöver
Saab fordon
Reservnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kolla årsmodell och märke på din Saab fordon. Ägare av en 1999-2002 Saab 9-3, 2003 9-3 CV och 1998-2011 Saab 9-5 kommer att ha ett elektroniskt nyckelsystem och måste vara beredda att ta sina nycklar och fordon till en Saab-handlare eller auktoriserad tekniker för att erhålla en fungerande ersättare nyckel.

Ägare av äldre Saabar kan ta sina nycklar till någon låssmed för att ha gjort kopior. Om alla nycklar saknas, kommer du att hitta en Saab mekaniker och ha en ny tändning installerad. På dina nycklar
2

Titta och se om du har transponder nyckel eller fjärr-tangenten. Transpondern har ett litet chip som motsvarar den TWICE enhet, medan en fjärrnyckeln fungerar från ett avstånd som ett garage dörröppnare. Ibland fjärrkontrollen medföljer transponder nyckel i form av ett litet "banana," så du inte kan ha en separat knapp för fjärrkontrollen. Över allt, kommer Saab att du endast fyra knappar för varje fordon, två nycklar transponder och två fjärr nycklar.

Grund och botten transponder nycklar finns i två typer, en med plast huvud och en med en gummi huvud. Båda typer av sekundära nycklar (för dörrar och trunkar) har tre knappar, märkt "Lock", "Lås" och "Trunk," och är i stort sett identiska med undantag för en liten skillnad i formen av skaftet. Men bara de som gjorts före 2003 är utbytbara med transponder nycklar. Fjärrkontroller tillverkade 2003 eller senare är inte utbytbara.
3

Köp en ny tom nyckel och ta den till din lokala Saab-handlare, som kommer att skära dig en ersättare. I de flesta fall kan du köpa den tomma på generalagenten.
4

Ta nyklippt nyckeln, bilen och alla gamla nycklar till en Saab-handlare eller auktoriserad tekniker med en Tech 2 maskin, så att teknikern eller återförsäljare kan programmera alla nycklar för att arbeta med bilens TWICE systemet. Den Tech 2 är en kombination testare, skanner och dator tillverkad av General Motors för att kontrollera och diagnostisera bil problem och specifikationer. Särskild programvara för varje bilmärke finns tillsammans med information som behövs för att utföra alla operationer. Den Tech 2 är en svart plast enhet som står midja-hög från golvet.
5

Testa alla knappar innan de lämnar butiken eller återförsäljaren, för Saabs TWICE enhet endast tillåter programmerade knappar för att starta motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147089.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.