Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur balanserar Auto Däck

En bra förare är en säker förare. Balansera däcken på din bil är en nödvändig handling för att säkerställa att du arbetar på ett säkert och ekonomiskt. Obalanserade däck kan orsaka din bil att vingla och kan resultera i en olycka eller annan skada på fordonet. Dessutom kan obalanserade däck störa bränsleeffektivitet och böja axeln. Generellt kommer en bilmekaniker kontrollera dina däck för att avgöra om de är rätt balanserade. Med nödvändig utrustning du kan kontrollera dina däck balans och känner dig bekväm att din driver en säker och ekonomisk bil. Saker du behöver
hjulbalansering
Krita Vikter
Wheel
Duct Tape
Visa fler instruktioner
1

bort eventuella hjulvikter som kan vara på hjulet. Tidigare var dessa vikter av bly, men på grund av miljöhänsyn många vikter är nu zink-baserade. Inspektera hjulet ordentligt för att se till att du har hittat och tagit bort alla vikter så att de inte stör balansering.
2

Placera däcket på hjulet Balancer. Trä axeln genom hjulnavet och säkra. Center hjulet så mycket som möjligt.
3

snurra långsamt hjulet i balansblock. Observera att den tunga delen av däcket kommer att dras till botten och den lättare delen till toppen. Låt hjulet för att bosätta sig i denna plats och markera den lättaste delen på däcket med krita. Upprepa denna process för att se till att du har markerat den lättaste delen av hjulet.
4

Fäst hjulvikt s självhäftande sidan till den del av hjulet precis nedanför kalkfläckar. Kontrollera att avgöra om detta korrigerar obalans.
5

Vrid ratten så att den viktade delen är vid klockan 3. Släpp ratten och se hur den rör sig. En medurs drag tyder på att det är för mycket vikt på hjulet. Om hjulet rör sig motsols, måste du lägga mer tyngd. Fortsätt att justera vikterna tills du har hittat den rätta balansen och vikterna kvar i läge klockan 3. Ytterligare säkra vikter i däcket med silvertejp. Montera tillbaka hjulet på bilen och fortsätt att följa samma procedur för de återstående däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147084.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.