Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Limited Slip Axle Fördelar

En limited slip axel, även känd som en differentialbroms, mekaniskt ger antispinnsystem att begränsa enskilda hjulspinn under förhållanden där ett standardavvikelsen skulle misslyckas med att uppnå tillräcklig dragkraft. Gränserna för skillnad mellan hastigheterna för enskilda hjul ger flera fördelar i hantering, prestanda och säkerhet. Limited slip är också känd under andra varunamn, såsom "Traction Lok" eller "Posi-Traction." Distributed Power and Traction

Ett fordon med en standardavvikelsen är sannolikt att fastna när en av dess hjul vilar på lös lera, eller befinner sig på marken. När du trycker på gaspedalen under dessa förhållanden, roterar fritt hjulet nästan dubbelt dess avsedda hastighet medan hjulet i kontakt med fast mark inte snurrar alls. Noll vridmoment överförs till hjulet, lämnar fordonet fastnat. En differentialbroms begränsar hastighetsskillnaden mellan två hjul, så vridmoment överförs korrekt så länge som minst ett av hjulen vilar på en fast yta. Och
Sports Performance Hantering

Eftersom en bil kan vara betydligt långsammare genom differentiell slip under svängar, är en differentialbroms användbara för att öka effektiviteten av högpresterande bilar. Bilar med en differentialbroms kan turas vid högre hastigheter utan att förlora sitt grepp på vägen, vilket minskar behovet av att bromsa och accelerera ut ur svängen.
Ökad kontroll

vissa körförhållanden kan hämma kontrollen i ett fordon med en standard differential. Under förhållanden där vägytor är ojämn, eller där vatten eller lera kan orsaka ett hjul slira, kan du förlora kontrollen och inför en potentiellt farlig situation. Även när körförhållandena är rättvisa, kan drivhjulen komma ur synk när bara rundar ett hörn, men en differentialbroms förvandlar varje hjul i en annan takt när det behövs, vilket gör att mer kontroll i en sväng.

Ökad säkerhet

Eftersom en differentialbroms hjälper till att bibehålla mer kontroll över ett fordon, är en förare säkrare från medar, diabilder och fishtail-typ förluster av kontroll än hon skulle vara med en standard differential. En differentialbroms hjälper föraren att återhämta sig från vattenplaning när ett eller flera hjul rider längs vattenytan för en kort tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147074.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.