Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man gratis en bil fastnat i leran

Försök att navigera en blöt, lerig väg kan vara väldigt nervpåfrestande för även de mest erfarna förare, men om du någonsin hitta din bil fastnat i leran, däck spinning till ingen nytta , inte panik. Ringa en bärgningsbil för att dra bilen ur leran kan vara frustrerande, tidskrävande och dyrt, men det är kanske inte nödvändigt om du vet några knep för att befria din bil från leran på egen hand. Instruktioner
1

Be alla passagerare att komma ut ur bilen och stå på säkert avstånd. Detta kommer att minska fordonets vikt, vilket gör det mindre sannolikt att sjunka djupare ner i leran som du försöker att få misslyckades, och kommer också att hålla dina passagerare säkert från någon lera eller annat löst skräp som kan flyga ut från under däcken när du accelerera.
2

Förvandla din ratten fram och tillbaka ett par gånger för att rensa utrymmet runt däcken. Din bil är mycket mer benägna att flytta om däcken har någonstans att gå i stället för att begränsas till en lerig hål.
3

Accelerera mycket långsamt. Golv gasen kommer bara att gräva dina däck djupare i leran, om du går så långsamt som möjligt, kan vikten av fordonet fungera till din fördel att hjälpa däcken hitta dragkraft. Om bilen inte kan gå framåt, förskjutning i backen och accelerera lätt.
4

Gräva ut ett litet område runt däcken, och sedan placera en del grus eller små pinnar under däck för att ge dragkraft. En gammal filt eller bilens golvmattor fungerar också om inga andra material är tillgängliga. Få tillbaka in i bilen och accelererar långsamt igen tills du känner att däcken börjar gripa de objekt du har bara lagt ner, och sedan fortsätta att accelerera tills du har kört ut ur hålet.
5

Kör långsamt så att dina däck att kasta leran från sina trappsteg när du är tillbaka på säker, fast mark. När majoriteten av caked-på lera är borta, kan du fortsätta köra i normal hastighet. Du kanske vill stanna vid en bensinstation eller annan säker plats att kolla din bil för skador. Din bromsledningen är särskilt sårbara, och om det skadas måste fastställas så snart som möjligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147053.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.