Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kan stoppa ett säkert sätt efter bromsfel

Broms misslyckande är en av de mest skrämmande upplevelser alla förare kan stöta på. Medan spontan bromsfel är en vanlig företeelse på filmer och TV, i verkligheten bromsfel är vanligtvis resultatet av dålig eller felaktigt underhåll. Om du upplever bromsfel under körning, att veta vad man ska göra är väldigt viktigt. Instruktioner
1

Manövrera din bil mot en axel eller en utgång. Använd dina skygglappar att ange din rörelse, och försöka att inte gripas av panik.
2

Slå på varningsblinkers när du har nått axeln eller en exit.
3 < p> Ta bort foten från gaspedalen och styra när bilen börjar sakta. Flytta bilen till en lägre växel så att motorn hjälper till att bromsa bilen.
4

växling till neutralläge när bilen saktar och gradvis börja tillämpa handbromsen, dvs nödbromsen. Om bromsen har också misslyckats, försöka gnugga bilens däck mot en trottoarkant för att bromsa den.
5

manövrera bilen på ett säkert sätt ur vägen för trafiken när det har kommit till ett stopp. Detta kan innebära att hålla bilen i friläge och trycka den.
6

Meddela nödsituation eller bogsering så snart som möjligt. Försök inte att köra bilen igen. Har bilen bogseras och bromsarna repareras av en fackman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147022.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.