Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man vet om en lastbil säng är överbelastad?

Överbelastning en lastbil kan vara farligt. Med en belastning utöver dess förmåga att hantera, en lastbil bromsar och styra fel. Om lasten är dåligt fördelat det kan också stjälpa fordonet. Bortom omedelbara hot mot säkerheten, överlastade lastbilar också skada vägar genom att utsätta dem för laster utanför deras konstruktionstoleranserna. En lastbil förare är ansvarig för att inte överbelasta det och kan dömas till böter kraftigt om fångad övervikt. Lyckligtvis är det lätt att avgöra om en lastbil är överbelastad. Instruktioner
Vägning en lastbil
1

Kontrollera vad lasta bilen klarar av att bära på ett säkert sätt. Detta bör vara tryckt på en skylt någonstans på flaket. Annars, kontakta truckens handboken eller kontakta tillverkaren.
2

Kör trucken till en väga station innan du laddar det och notera tomvikt. Dessa stationer är i intervaller på de flesta större vägar eller du kan besöka någonstans lastbilar debiteras med vikten av material som de lägger in eller ut. Dessa platser inkluderar soptippar och grustäkter.
3

Kör tillbaka till en vägningsstation när trucken är fullastad med varor, personer och verktyg kommer det att bära på vägen. Notera vikten av lastbil lastad på ett sådant sätt och subtrahera vikten av den tomma lastbilen. Om detta antal är större än den som lastbilen klarar av att bära, kommer någon last måste avlastas. Addera kontroll efter tecken på överbelastning Utan en Scale
4

Titta noga på upphängningsfjädrar på varje hjul. Om de är helt komprimerad, är trucken överbelastad. Detta kan också kontrolleras på mindre lastbilar genom att hoppa upp på bilens stötfångare. Om trucken studsar, det finns fortfarande en del att ge i fjädringssystem. Om den inte gör det, kan det vara överbelastad.
5

Ta trucken upp farten på en parkeringsplats eller andra tomrum och bromsen normalt. Om bromsning tar betydligt längre än under normala förhållanden, är det ett tecken på överbelastning. Någon extra vikt kommer att förlänga stopptider, men en överbelastning kommer att göra dessa tider tillräckligt länge för att vara farliga på vägen.
6

Titta på lastbilen från baksidan och kolla för någon lutning i sängen. Ett dåligt centrerad last kan överbelasta ena sidan av lastbilen, även om den totala vikten är inom toleranserna. Detta kan leda till att trucken vända över på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146986.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.