Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man testar ABS bromsar

Fordon låsningsfria bromsar (ABS) ger säker hantering av din bil under tider när du förlorar kontrollen, såsom glidande eller sladd. ABS-sensorer är installerade på varje broms. Sensorerna övervakar hastigheten hos fordonets hjul, och när datorn avkänner en plötslig förändring, frigörs spänningen i bromsen av det identifierade hjulet. Om ett hjul slirar, överför ABS kraften i halka hjul till hjul som inte slirar. För att använda ABS-systemet på rätt sätt, tillämpa och upprätthålla trycket på bromspedalen när fordon sladdar. Den ABS modulator kommer att pumpa bromsarna flera gånger per sekund medan du behåller kontrollen över fordonet. Instruktioner
1

Titta på bilens instrumentpanel. Den ABS ska tändas vid start av bilen och sedan gå av strax efter att ha utfört en self-check. Om lampan lyser, är det en indikation på ett hårdvarufel och mindre sannolikt ett problem med sensorer och anslutningar. En ABS sensor problem indikeras när ABS lampan släcks efter självdiagnos period och sedan tänds igen.
2

Leta efter en ackumulering av smuts runt givaren eller korrosion som skulle kunna hindra dess avläsningar. Om sensorn tänds efter självdiagnos period och du märker att det händer bara på fuktiga morgnar, kan fukten att påverka sensorns anslutningar.
3

Starta bilen och kör den i långsam hastighet för en stund. Knacka lätt på bromspedalen. Om ABS tänds när du trycker på bromspedalen, är det en indikation på ett problem med bilens solenoid. Du bör också märka trycket på bromspedalen när du försiktigt trycker den för att ta bilen till ett stopp.
4

Kör ditt fordon. Om ABS lampan tänds och förblir tänd, är det en indikation på att ABS inte fungerar alls. Medan du kommer att ha bromsfunktioner, har du inte det skydd för ABS-systemet erbjuder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146984.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.