Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Är Sidokrockkuddar säkra för barn ?

Krockkuddar skyddar förare och passagerare när de är inblandade i bilolyckor . Det finns dock viss oro över konsekvenserna av krockkuddar på vissa passagerare, inklusive barn . Oro

Över en fjärdedel av bilolyckor orsakas av en kollision på en bils sida . Krockkuddar är nu placerade på vissa märken och modeller att skydda mot sådana kollisioner . Även i de flesta fall sidokrockkuddar skydda passagerare , sidokrockkuddar utgör ett hot mot barn .
Reason

Krockkuddar inte erbjuder ett komplett skydd för barn . Detta beror på att barn är mindre och sitter lägre än vuxna passagerare , och krockkudden kan hamna leverera en farlig slag mot barn i stället för att dämpa dem .
Överväganden
< p > Sidokrockkuddar är inte farligare än vanliga krockkuddar . Det faktum att sidokrockkuddar kan skada ett barn i händelse av en olycka bör inte avskräcka dig från att köpa en bil med den här funktionen . National Highway Traffic Safety Administration rekommenderar krockkuddar för alla fordon .
Vägledning

Konsumenter och föräldrar måste vara medvetna om att säkerheten inslag i en sidokrockkudde inte kan vara till hjälp för sina barn . Det är nog bäst att ha barn sitter centralt i en bil där de är borta från sådana krockkuddar , och har en vuxen passagerare utnyttja fördelarna med sidokrockkuddar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146974.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.