Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är en Roll Over Protection System?

Roll Over Protection System är säkerhetsanordningar installerade i vissa SUV och cabrioleter. Enheterna kommer att använda när ett fordon är i fara att välta och kan installeras av tillverkaren, eller köps separat. Typer

Roll Over Protection System omfattar krockkuddegardiner och roll-barer som kommer att placeras när sensorer i en bil har fastställt en lutning som kommer att göra en rulle över oundviklig. Krockkuddegardiner placeras på toppen av dörrarna och kommer att utgöra en buffert mellan de åkande och när det aktiveras. Skydd roll-barer är monterade bakom baksätet och kommer att dyka upp med hjälp av ett hydraulsystem när sensorerna har indikerat överhängande rollover fara för färddatorn.
Historik

Mercedes lanserade den första Roll Over Protection System 1986 med Roadster Cabriolet tvåsitsiga. Volvo följde på 1990-talet genom att montera rollover hoops i sina C70 konvertibler. År 2001 utvecklade Jaguar Adaptive System Restraint Technology (ARTS) för deras XK-serien, som inte bara inkluderade krockkuddegardiner, men också bältessträckare som skulle hålla de åkande fastspänd tätt mot sätet i händelse av en rulle över.
Addera Lagstiftning

Medan USA Occupational Safety & Health Administration (OSHA) och Europeiska kommissionen utarbetat regler för installation av Roll Over Protection Systems i kommersiella fordon såsom entreprenadmaskiner och traktorer, det finns inga sådana bestämmelser för fordon för personligt bruk i USA eller EU.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146966.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.