Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

DOT hjälm Krav

DOT kraven för motorcykelhjälmar är normer som läggs fram av US Department of Transportation, National Highway Traffic Safety Administration. En DOT klistermärke krävs på hjälmar i USA för att visa att de hjälmar har tillverkats av standarder som uppfyller kriterierna i säkerhetstester. Standarden fastställer minimiprestandakrav för hjälmar. Impact

inverkan testet är utformat för att testa en hjälm i en mängd olika scenarier i vilka effekter kan uppstå. Integriteten av hjälmen och den skyddsnivå som den ger testas för varje av dessa scenarier. Hjälm Proverna placeras på antropomorfa huvudform och sjönk till påverkan på fasta ytor (städ). Städet former, svårighetsgraden av nedgången och antalet effekter varierar. Chocken överförs genom hjälmen i huvudet formen är sedan mätas och registreras, och måste uppfylla en minimistandard mäts i joule som varierar beroende på storleken på hjälmen.
Penetration

penetrationstest simulerar ett objekt penetrerar hjälmen vid en specificerad hastighet medan hjälmen är stilla på ett huvud formulär. Placeringen av hjälmen för täckning och hastigheten av objektet beaktas. Mätningarna av en hjälm s täckningskraven bestäms i detta test, såväl som förmågan hos det yttre skalet att motstå penetration.
Retention

Retention mätningar är normer som fastställts för en rad olika tillstånd i vilka hjälmen fortfarande placerad och täcker huvudet. En baslinje av 50 statiska pounds av pull krävs, som är en 290-pounds per tum belastning. Detta test säkerställer också att eventuella hjälm remmar och fästen kvar och drift under bestämda förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146960.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.