Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Är det olagligt att köra utan en backspegel i Texas ?

En backspegeln ger föraren av ett fordon för att se igenom den bakre vindrutan . Delstaten Texas transport -kod beskriver lagar beträffande fordonets utrustning , inbegripet speglar . Texas Law

delstaten Texas kräver att motorfordon har speglar som gör att föraren kan se minst 200 meter bakom fordonet . Detta är i enlighet med Federal Safety Motor Vehicle Standards , vilket mandat som motorfordon har en backspegel . Speglar är olagliga om de är spruckna eller skadade eller inte ordentligt monterad på fordonet .
Säkerhetsföreskrifter

En backspegel är en viktig säkerhetsfunktion för ett motorfordon . Federala normer genomfördes i ett försök att minska antalet dödsfall och skador som orsakas av förare som inte har en klar bild bakom fordonet .
Legala frågor
< p > Eftersom Texas lag kräver att motorfordon har en backspegel , kan köra utan en resultera i en biljett . Dessutom kräver delstaten Texas alla registrerade motorfordon att ha en årlig besiktning . Underlåtenhet att ha en laglig backspegel kommer att resultera i en misslyckad besiktning och köra utan en giltig besiktning klistermärke kan resultera i en $ 1000 bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146945.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.