Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kalifornien 10-passagerare van Krav

En 10-passagerare van är ett fordon som kan användas för att transportera upp till 10 personer, inklusive föraren. Skåpbilar är längre än en traditionell kommersiell eller privatägda van, men är mindre än de flesta bussar. Tio-skåpbilar används ofta av små skolor, kyrkor och företag buss. Kalifornien har statliga krav på skåpbilar. Operatörslicenser

en operatör i en 10-passagerare van är skyldig att ha ett giltigt kommersiell körkort med en personbil påskrift. Om föraren kommer att transportera barn i skolåldern, då han måste ha en studentexamen busschaufför. Föraren är också skyldig att genomgå en läkarundersökning minst en gång vartannat år, och måste underkasta sig före anställning narkotika och alkohol tester, plus genomgå en sådan undersökning, om det finns en skälig misstanke om användning.
Usage Licensing

Ten-skåpbilar som används för att transportera passagerare på en for-hire grund krävs för att få och behålla en operativ licens från California Public Utilities kommissionen. Där

finns två typer av utfärdade tillstånd, en är en passagerare steg bolag certifikat, eller PSC. Den andra är en charter-party bärare tillstånd.

PSC erbjuder transport till allmänheten på individuell fare basis. De flesta PSC driva en fast rutt, linjetrafik eller en flygbuss-typ service. Charter-party bärare används på en förutbestämd utgångspunkt uteslutande av en individ eller grupp.
Säkerhetsregler

Dagliga pre-trip inspektioner krävs, och en komplett, dokumenterad säkerhet och underhåll inspektion måste genomföras minst var 90 dagar för all kommersiell 10-skåpbilar. För att minska risken för mekaniska fel

är kommersiella skåpbilar förväntas vara pensionär när de 're sju år eller nått 180.000 miles i tjänsten, vilket som kommer först.

Alla passagerare, liksom föraren, är skyldiga att använda bilbälte medan van är i drift.


dieseldrivna fordon

Dieseldrivna 10-skåpbilar som används för kommersiella ändamål och vikt mer än 10.000 pounds är föremål för vissa tomgång begränsningar av delstaten Kaliforniens Air Resources styrelsen. Sådana fordon kan inte på tomgång på en plats i mer än fem minuter vid varje plats, eller föraren kan bli föremål för både straffrättsliga och civilrättsliga påföljder för föroreningar kränkningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146933.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.