Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Faror med att använda mobiltelefoner i bilar

använda mobiltelefon under körning har blivit en stor fråga i USA. Över 30 stater har förbjudit textning under körning. Det amerikanska Department of Transportation har haft två nationella toppmöten om farorna med distraherad körning. Statistiken över krascher, dödsolyckor, personskador och skador på egendom till följd av mobiltelefon under körning är skrämmande. Bilolyckor
Fender Benders till dödsolyckor kan hända när föraren distraheras av telefonsamtal.

En förare som använder en mobiltelefon är fyra gånger större risk att få en olycka, enligt Roy LaHood, sekreterare i trans, som rapporterar att människor som text under körning är "20 gånger mer benägna att krascha än nondistracted förare." En rapport från Transport Research Laboratory visar att förarnas reaktionstider vid körning och på mobilen var 30 procent sämre än när de var borderline berusad. Över 6.000 människor dödades och en halv miljon skadades 2008 i bilen kraschar på grund av att använda mobiltelefoner under körning.
Ouppmärksamhet Blindhet

En rapport från National Safety Council stater att människor på ett samtal medan du kör "titta på" men inte "se" föremål eller vägförhållanden, denna farliga situation kallas ouppmärksamhet blindhet. Brain imaging studier visar att de kognitiva funktioner som är nödvändiga för körning minskas 37 procent när en förare använder en mobiltelefon. Distraherade förares reaktionstid bromsas av sekunder, en lång tid i en bilolycka, dessa sekunder kan vara skillnaden mellan liv och död Addera ditt Handhållna vs Hands-Free.
Hands-free-telefoner inte annorlunda än handdator i att orsaka olyckor

NSC studien rapporterade att det finns ingen väsentlig skillnad mellan att använda en handhållen och handsfree-telefon i fråga om att orsaka olyckor. Distraherad körning är den skyldige, inte om telefonen är handhållen eller inte. "Problemet är vad chefen gör, inte vad händerna gör", säger Ira Hyman av "Psychology Today." Detta är varför människor talar om sina mobiltelefoner medan promenader också krascha in i andra människor och föremål.
Lagar om hjälp telefoner under körning

Många stater passerar eller överväger lagar som kommer att förbjuda textning under körning. Sex stater har förbjudit handhållna samtal under körning. Pricken rekommenderar att staterna stifta lagar mot alla distraherad körning orsaker. President Barack Obama undertecknade nyligen en verkställande order som förbjuder all textning under körning för federala arbetare. Huruvida dessa lagar gör en skillnad i statistiken bilolycka återstår att se. Addera Vad vi vet och vad vi gör

Ett av de problem som beslutsfattarna är att medan förare är medvetna om att bilkörning och mobiltelefon användning är en farlig kombination, kommer de att vara på samtal när du kör ändå. En ny studie i Louisiana visade att medan 82 procent av förarna i Louisiana tror att telefonsamtal under körning är farliga, över 40 procent ringa eller svara på samtal under bilresor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146907.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.