Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Så här kontrollerar du status för Körkort Förnyelse i Californien

Generellt California Department of Motor Vehicles kommer att skicka dig information om att det är dags att förnya ditt körkort. Men om datum för din förnyelse närmar sig och du har inte fått ett meddelande, det finns flera sätt att kontrollera status för din licens förnyelse och, om nödvändigt, förnya ditt körkort. Beroende på vad du föredrar, kan du kontrollera statusen för ditt körkort förnyas per telefon, på Internet eller i person. Instruktioner
Telefon
1

Ring Kalifornien DMV på 800-777-0133 för att fastställa status för ditt körkort.
2

Välj det språk du vill ha att använda.
3

Säg "körkort" i röststyrda menyn.
4

Säg "förnyelse licens" i röststyrda menyn.
5

automatisk röst kommer att fråga dig om din licens har gått ut. Svara "ja" eller "nej", beroende på statusen för din licens. Då du kommer att överföras till en kund servicetekniker.
6

Ge teknikern kundtjänst med ditt namn och körkortsnummer. Vid denna punkt kundtjänst-tekniker kommer relä status för ditt körkort och förklara dina alternativ för förnyelse. Addera Internet
7

Visit California DMV hemsida genom att skriva " www.dmv.gov "i din webbläsare.
8

Skaffa ett online-konto om det behövs.
9

På huvudsidan bör du se en serie av" snabblänkar. " Hitta den "online-tjänster" snabb länk, och klicka på "Körkort Förnyelse."
10

Läs igenom informationen på första sidan, klicka sedan på "Fortsätt" längst ner på sidan.

11

Ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in i datasystemet.
12

Läs igenom den medicinska frågeformuläret. Markera rutorna avseende medicinska tillstånd och bekräfta att du har läst och förstår frågorna för att fortsätta.
13

Läs igenom informationen om organ-och vävnadsdonation och bekräfta eller förneka din medverkan i programmet genom att kontrollera rutan för "Ja" eller lämna rutan tom för "Nej" Markera rutan längst ned på sidan om du vill donera $ 2 till organdonator programmet. Efter att du har kontrollerat lämpliga rutor, klicka på "Fortsätt" för att gå till nästa sida.
14

Läs igenom villkoren på nästa sida och markera rutan mot botten av sidan till Bekräfta att du har läst och förstått villkoren. Klicka på "Fortsätt" för att gå till nästa sida.
15

Undersök körkort informationen årsavgift, och om allt ser korrekt, klicka på "Lägg i varukorgen" för att gå vidare och betala årsavgift.
16

Välj "Betala" för att gå vidare till betalning fönstret.
17

Välj önskad betalningsmetod och gör din betalning i enlighet med detta. Se till att kolla din e-post för att bekräfta din licens förnyelse. Skriv ut bekräftelsen och spara den för din bokföring. Addera In Person
18

Ring 800-777-0133 för att hitta närmaste DMV kontor i ditt område.

19

Gå till DMV plats och vänta på rätt linje förrän kunden serviceteknikern kan se dig.
20

Ge teknikern ditt körkort nummer. Teknikern kommer att förklara status på din licens och ger dig alternativ när det gäller förnyelse.
21

Gör en betalning till DMV för att förnya din licens. Den DMV accepterar en rad olika betalningsmetoder, inklusive check, kontanter och kreditkort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146898.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.