Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nissan Altima säkerhetsfunktioner

Den Altima är Nissans mest sålda bil och tvåa bakom bolagets Maxima i lyxiga funktioner och pris. Omgjort för 2007 års modell, har Nissan inte förändrats många mekaniska funktioner på Altima under de senaste åren, förutom att det nu finns en hybridmodell utöver sedan och modeller coupe. Låsningsfria bromsar

I hjärtat av Altima antisladdsystem är låsningsfria bromsar på alla fyra hjul som anpassar bromstrycket när ett däck har slutat rotera. Denna funktion gör det lättare att vända bilen ur en sladd.
Krockkuddar

Viktiga komponenter i Altima säkerhetsutrustning är dess krockkuddar. Bilen har främre sidokrockkuddar med sensorer åkande klassificering som skyddar föraren och passageraren i framsätet i en front-end krasch. Sidokrockkuddar ger bålskydd för de åkande under en sidokollision, medan overhead krockkuddar skydda huvudet på föraren och passageraren under en vältning eller sidokollision.
Security System

En tändning-avaktivera enheten hindrar bilen från att starta om ett original nyckel inte används. Nya Altima modeller är utrustade med Nissan Smart Key. Föraren startar bilen genom att sätta en fot på bromsen och trycka på en knapp på instrumentbrädan istället för att använda en nyckel. Smart Key fjärrkontrollen måste vara inom tre fot av tändningen eller bilen startar inte. Den Altima dörrar kan låsas genom att trycka på knapparna på dörrarna, om Smart Key är i närheten eller i förarens ficka. Ett alarm ljuder om föraren försöker låsa bilen när en Smart Key är inne.
Vehicle Dynamic Control

Altima Vehicle Dynamic Control-systemet aktiverar bromsarna, gasreglage eller antisladdsystem för att hjälpa föraren att återfå kontrollen baseras på avläsningar den får från sju sensorer i fordonet. Fyra sensorer mäta hastigheten på varje hjul och jämför den med bilens hastighet. En broms-tryckgivare övervakar bromsarna medan en styrvinkel monitor jämför bilens riktning med rattens position. En annan sensor mäter bilens position på vägen.

När Altima stabilitetskontroll systemet känner att bilen har blivit svårt att hantera, reducerar det motoreffekten och bromsar så att föraren kan behålla kontrollen över bilen.

övriga säkerhetssystemen

Bilbälten skärpa automatiskt vid en kollision för att placera föraren eller passageraren i den bästa positionen för att överleva kraschen. Nackstöd är utformade för att skydda huvudet på föraren eller passageraren och minska risken för en whiplashskada. En däcktryckskontroll på instrumentbrädan varnar föraren när ett däcks trycket är för lågt. Den Altima 2011 modellerna är utrustade med huva veck och säkerhetsstopp för huven att vika ur vägen när den spännen i en krasch. Bilen har också sidobalkar Dörrvakten och energiupptagande styrkolonner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146894.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.