Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fördelarna av att köra en bil för kvinnor

Bilen är det vanligaste transportmedlet i USA - cirka 95 procent av amerikanska hushåll äger en bil och en motsvarande andel är beroende av den för att komma till arbetet, enligt Robin Chase grundare av Zipcar. Att köra en bil kan vara en fråga om val eller nödvändighet bland män och kvinnor drivrutiner dock kvinnor statistiskt anses säkrare förare än män. En studie av en Quality Planning, ett företag som hjälper till att kontrollera de uppgifter som försäkringstagare på uppdrag av Trafikförsäkringsföreningen, visade att kvinnor i allmänhet är mer uppmärksam bakom ratten än de flesta män. Av dessa skäl kan vara en kvinnlig bilförare ge många fördelar. Bekvämlighet och flexibilitet

köra bil ger större flexibilitet för kvinnliga förare och visar sig vara ett bekvämt och ekonomiskt sätt att resa. Vare sig det är att få arbeta, plocka upp barnen från skolan eller gör långa resor till en hårtidsbeställningen, kommer en bil till hands för kvinnor. Även underhåll av fordon kan ibland vara dyrt, körning i sig är mycket billigare än andra former av transporter som tåg, taxi och flyg. Eftersom bilkörning är också mycket snabbare än att gå, åka buss eller cyklar, till exempel, kan kvinnor ofta spara tid på resor till och från flera platser.
Mindre riskfyllt

Fördelarna med att köra en bil för kvinnor omfattar även deras personliga säkerhet. Enligt Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), kvinnor kör oftast mindre än män och har därför en bättre inställning till riskfyllda körning metoder som körning under påverkan av alkohol, inte bilbältet eller oförsäkrade bilar. Forskningsresultaten tyder också på att, följaktligen, kvinnliga bilförare är ofta mindre benägna att vara inblandade i allvarliga olyckor motorfordon.
Billigare bilförsäkring

Ett av de största fördelarna med att vara en kvinnlig förare är att ha tillgång till exklusiva och prisvärda försäkringspremier. På grund av den beprövade vägen medvetenhet om kvinnliga förare och deras vederbörlig hänsyn till andra trafikanter, bilförsäkring leverantörer erbjuder nu försäkringspremier särskilt utformade för kvinnor. Vad mer, premierna är ofta billigare än de som erbjuds manliga förare av motsvarande körupplevelse.
Säkrare körning

Statistik har visat att kvinnor generellt står för en mindre andel av alla bilolyckor. Dessutom är den skada som orsakas av kvinnor mindre, och detta beror främst på att kvinnor brukar köra mer försiktigt än sina manliga motsvarigheter. Enligt statistik publicerad av IIHS, män står också för 71 procent av alla dödsolyckor, oftast på grund av farlig körning, under 2008.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146886.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.