Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Faktorer som påverkar bromssträckan

Många reklamfilmer för nya bilar och däck prata om de korta bromssträckor fordonet eller däck kan ge dig. Men andra faktorer än märket på däck eller vilken typ av bil du kör påverkar din stoppsträcka. Att veta vad dessa faktorer är kan hjälpa dig att bli en säkrare förare. Reaktionstid
p Det tar tid för hjärnan att skicka signaler till foten för att flytta från gasen till bromsen. Eftersom detta sker, fortsätter bilen att färdas i sin ursprungliga hastighet, en sträcka på hundra meter. Om din reaktionsförmåga är nedsatt på grund av droger, alkohol eller sömnighet, reaktionstiden ökar, vilket i sin tur ökar din stoppsträcka.
Väglag
p Om vägen är vått, snöigt eller isigt, minskar friktionen mellan däcken och vägen. Med en lägre friktion, stoppsträckan ökar eftersom dina däck inte har så mycket att gripa till. Dessutom kommer lutningen av vägen påverka din stoppsträckan. Om du reser uppförsbacke, kommer din bil vill naturligtvis gå med gravitationskraften och gå neråt, minskar din stoppsträcka. Going downhill, å andra sidan, drar bilen framåt med allvar och ökar avståndet du behöver komma till ett fullständigt stopp.
Vikt och fordonets massa

tyngre och större bilen är, desto mer fart och rörelseenergi det måste fortsätta framåt. Det är därför du ofta se en annan hastighetsbegränsning skrivit för större fordon på motorvägar. En stor semi lastbil kommer att ha en mycket längre stoppsträcka än en sedan-stil bil eftersom deras storlekar och vikter skiljer sig mycket från varandra.
Hastighet

hastighet om din bil är en av de största faktorerna stoppsträckan. Till exempel, om ett fordon färdas på 60 miles per timme, omfattar det 88 meter per sekund oavsett storlek eller vägförhållanden. Om du kör med en högre hastighet, kommer det att ta dig längre tid att sluta eftersom antalet fötter du täcker per sekund är redan mer än om du skulle köra med en lägre hastighet.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146885.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.