Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Förhållandet mellan hastighet och bromssträcka

Oerfarna förare tar mycket för givet när de sätter sig bakom ratten på en bil . De antar att allt fungerar som förväntat och de kommer alltid att behålla kontrollen över fordonet . Många faktorer kan påverka stopptider . Faktorer som påverkar Bromsning

Föraren måste beakta flera olika faktorer förutom hastighet när avgöra hur lång tid det tar att stoppa en bil . Dessa inkluderar vägförhållanden , typ av fordon , däck , förare uppfattning /reaktionstider och låsningsfria kontra konventionella bromsar .
Stoppsträcka

riktlinje för längden på tid som krävs för att bromsa en bil eller lätt lastbil vid körning på torr asfalt och ändå behålla kontrollen över fordonet är cirka 15 meter per sekund . En förare går 60 miles per timme kan stoppa ett fordon i 6.87 sekunder .
Känna dina gränser

Regeringen anser att en krock i 30 till 35 mph svår i säkerhetstester . Den Oregon State Police rekommenderar följande avstånd av två sekunder för att möjliggöra för den genomsnittliga reaktionstid av 0,5 till 2 sekunder . Tillåt tid att reagera på en nödsituation , särskilt när vägarna är våta eller hala , och arbetet med bromsning färdigheter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146867.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.