Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

North Carolina Safety Inspection Krav

North Carolina har krävt säkerhetsinspektioner på alla statliga registrerade motordrivna fordon sedan 1966. Senast 2006, sattes 48 av sina 100 län emissionsprovning inspektions statliga säkerhetskrav att genomdriva utsläppsnormer och minska föroreningarna. Under 2008 gjorde staten bort med den traditionella inspektionen vindrutan klistermärke och genomfört ett elektroniskt system. Nu, istället för att ta emot ett klistermärke från inspektionen mekaniker, fordonsägare får ett kvitto och ett elektroniskt register skickas till North Carolina Department of Motor Vehicle databas bekräftar att fordonet godkänts vid besiktning. Krav

Någon med ett registreringsbevis som är på väg att löpa ut eller har måste få en inspektion, enligt North Carolina Department of Transportation. Ägare av fordon som köps från en privat fest eller av staten måste ha bilen besiktigas innan de ansöker om registrering. Innan ett fordon kan registreras, måste den passera inspektion. Fordon i län som bedriver utsläppen testning måste också genomgå den provning vid skyddsronder. Addera Safety Inspection

Varje fordon i staten måste genomgå en årlig besiktning. Under skyddsronder, utvärderar en stat certifierad mekaniker fordonets bromsar, belysning, signalhorn, styrmekanism, Vindrutetorkare (s), körriktningsvisare, däck och backspeglar. Varje led undersöks för funktion och säkerhet. Fordon passera inspektion om alla funktioner fungerar korrekt och inte har manipulerats eller komprometterad.

Särskilt uppmärksam på däck och vindrutetorkare. Synliga punkteringar, utbuktningar eller knutar som indikerar en sidovägg eller slitbaneseparering anses osäkra. Inspektionen klistermärke kan också nekas om mekanikern känns utslitna vindrutetorkare är otillräckliga vid regn eller snöfall. Som av 2010, kostar en säkerhetskontroll $ 13,60.
Utsläppsprovningen

Som av 2010, 48 län kräver emissionsprovning under skyddsronder. Detta test använder en handhållen elektronisk apparat för att kommunicera med ett fordons ombord upptäckt, eller OBD-system. Fordon byggdes 1996 och efter är utrustade med OBD-system. OBD-systemet upptäcker fel som skulle kunna påverka ett fordons utsläppsnivåer. Tidig upptäckt av problem och reparationer bidra till att minska utsläppen från fordon. Om en OBD fungerar, kommer den "check engine" light komma på ett ögonblick varje gång bilen startas. Om "check engine" lampan lyser under kontroll, men kommer fordonet att godkännas. Om OBD kommunicerar ett fel, kommer fordonet att godkännas och reparationer kommer att krävas för att ta bilen tillbaka inom statliga normer. Bilar äldre än 1996 behöver ett avgassystem undersökning och provning. En bil kommer inte att godkännas om det saknas några installerats av tillverkaren utsläpp anordningar eller om någon manipulering har lämnat dem ineffektiva. Varje fordon måste ha en ljuddämpare. Halsdukar, ändrör och avgasrör inte kan skadas och bli fri från hål eller läckor. Ett utsläpp testet kostar $ 30.00, från och med 2010.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146851.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.