Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man passera en automatisk EPA Inspektion

Enligt Environmental Protection Agency (EPA), fordon är att skylla för majoriteten av luftföroreningar i USA. Deras studier har funnit fordon att vara ansvarig för 77 procent av kolmonoxid och 45 procent av kväveoxider i luften. Denna insikt föranledde 1990 ändringar i Clean Air Act som gjorde det nödvändigt att kräva fordonets utsläpp testning. Målet för EPA: s automatiska kontroll-och underhållsprogram (I /M) är att förbättra luftkvaliteten genom att minska utsläppen från fordon. Programmet försöker uppnå detta genom att identifiera höga utsläpp fordon och kräver dem att ta emot de reparationer som krävs för att föra sina utsläppsnivåerna till standard. Inslag av I /M-program varierar från stad och stat enligt geografiskt läge, luftkvalitet klassificering och befolkning. Saker du behöver
staten registrerade fordon
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens tanklock är närvarande eftersom en saknad cap teckningsoptioner avslag. Undersök locket för skada som skulle hindra den från att skruva på ordentligt. Gas caps testas i de flesta stater att se till att rök inte komma ut i miljön. Locket är fastsatt till en apparat som mäter dess förmåga att motstå tryck. Om du måste ersätta en förlorad eller skadad tanklock, rådfråga din bruksanvisning för att se till att du köper rätt locket.
2

Kontrollera ditt ljus motorfel för att se till att den fungerar. Du kanske vet detta eftersom den "check engine" light. Det ska tändas en kort stund varje gång du startar din bil. Detta säger att din On-Board Detection (OBD) fungerar. Detta system spelar en nyckelroll i inspektionen processen.
3

Titta på din check engine lampan efter att bilen har varit igång i ett par minuter. Om det lyser upp, måste du ha bilen kontrolleras av en mekaniker. Denna lampa indikerar att OBD har hittat ett fel som kan påverka utsläppen av ditt fordon. Om din check engine lampan lyser under testning, kommer din bil inte passera.
4

Kör fordonet i minst 15 minuter innan ha det testas för att ge motorn tid att värma upp. Utsläpp avläsningar för tidigt kan vara felaktig.
5 p Om du nyligen har haft din bils batteri bytas eller kopplas bort för underhåll, köra bilen för ett par dagar innan det att få testas. Annars kan testresultaten bli felaktiga.
6

Utför en total säkerhetskontroll av ditt fordon för att avgöra om det är säkert att köra. De flesta testanläggningar kommer inte att acceptera ett fordon för provning om det inte är säkert att köra.
7

Granska din statens krav på statens EPA hemsida. Testa normer och förfaranden varierar från staten och är mer krävande i stora städer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146840.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.