Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Forklift Battery Faror

Många lager eller andra utgångar utbudet anställa användning av elektriska motviktstruckar att fungera, flytta tunga produkter och utrustning i och ut ur lagringen. Dessa batteridrivna maskiner kan lyfta stora laster och köra på stora batterier som ofta måste bytas eller laddas upp av lagerpersonal. Även dessa batterier har utvecklats med säkerhet i åtanke, det finns fortfarande några faror en hanterare bör undvika. Vikt

gaffeltruck batterier kan väga upp till ett ton (2000 års pounds) eller mer, en viktningsfaktor som lätt kräver mekanisk hjälp vid byte och laddning av batteriet. Men 50 procent av alla gaffeltruck batteri-relaterade skador följd av felaktig flyttning och lyfta dessa tunga delar av utrustning. Specialiserade vagnar, domkrafter och även andra truckar används ofta för att flytta tunga batterier, men framgången för dessa material beror på hur säkert föraren anbringar batteriet till vagnen, fallande batterier ge allvarliga skador. Industrin protokoll finns som beskriver hur och när en gaffeltruck batteri bör laddas, och de flesta företag har omfattande regler och förordningar som gäller avlägsnande gaffeltruck batteri.
Gaser

Under laddning och fyllning gaffeltruck batterier, är gaser avges som kan orsaka både negativa hälsoeffekter och risk för brand eller explosion. Väte och syre frigörs i mängder som kan bygga upp under fyllning, så områden nära hög värme, öppen eld eller gnistor medför risker för batteriladdning stationer. Om du känner dig svimfärdig, yr eller illamående under laddning eller påfyllning batterier, kan du ha drabbats av symtom på gas uppbyggd och du bör stoppa processen och flytta till ett väl ventilerat utrymme. Du bör alltid låta ungefär en timme att passera efter påfyllning och laddar ett batteri innan du startar några nya maskiner eller annan utrustning som kan orsaka en gnista för att ge gaserna tid att avge.
Frätande

gaffeltruck batterier är fyllda med frätande vätskor som kräver lämpliga säkerhetsåtgärder förfaranden för att hantera. Svavelsyra och kaliumhydroxid används i de två vanligaste typerna truck batteri, och är båda starkt frätande ämnen som kan orsaka kemiska brännskador i ansiktet, ögon, hud och händer. Personlig skyddsutrustning (PPE) bör användas för att minimera burn risken för att komma i kontakt med sura lösningar. Kemiskt resistenta handskar, glasögon eller skyddsglasögon, ansiktsskydd och förkläden kemiska är första linjens försvar mot frätskador, och ögonskydd krävs av Occupational Safety and Health Administration (OSHA) vid arbete med syror.

Elektrisk stöt

Batterierna används av elektriska motviktstruckar är konstruerade för att arbeta vid låga spänningar som inte riktigt stark nog att döda. Men om anslutningarna är felaktigt anslutna eller korsas genom kemisk eller skräp, kan en otäck chock väntar ett batteri handler. Undvik stötar genom att fylla ordentligt - en överfylld batteri kan orsaka ledande vätska för att ansluta terminalerna -. Samt följa rutiner för anslutning och frånkoppling batterier och batteriladdare Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146827.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.