Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Safety

Automotive säkerhetsproblem hur bilar är konstruerade och byggda för att förhindra olyckor och mildra konsekvenserna av olyckor . Aktiv och passiv säkerhet
p Det finns två typer av bilsäkerhetsföretag åtgärder : aktiv och passiv . Aktiva säkerhetsanordningar hjälpa föraren att undvika krascher , passiv säkerhet skyddar de åkande i ett fordon om en olycka inträffar . Sedan 1970-talet har man även uppmärksammat att konstruera bilar som är säkrare för fotgängare , om de är inblandade i en olycka .
Historia

Godkännande av säkerhetsskäl av tillverkarna har varit en lång och gradvis process . Ralph Nader s exponera den amerikanska bilindustrin , " Osäkra vid varje hastighet , " var en viktig händelse som inspirerade lagstiftning som tvingade bilföretagen att hålla sig till en uppsättning säkerhetsnormer . De första krockkuddarna producerades 1974 och låsningsfria bromsar dök upp i 1980-talet .
Framtiden

Datoriseringen har möjliggjort en mängd avancerade åtgärder för att förebygga olyckor och skydda en åkande . Dessa inkluderar system som varnar för kollisioner och automatiskt hindra dem , mörkerseende, förbättrad bil stabilitetskontroll, och krockgardiner . Tyvärr är den mest avancerade tekniken fortfarande dyrt , men även dagens billigare bilar är utrustade med krockkuddar och låsningsfria bromsar .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146817.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.