Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur bromsa mjukt

Du kan lätt bli lat eller tankspridd när man kör bil. Samtida bilar och lastbilar har vanligtvis låsningsfria bryta system (ABS). Denna teknik har förbättrats avsevärt bilsäkerhet, samtidigt, har det dock bidragit till att göra smidig och noggrann bromsning en förlorad färdighet. Drivrutiner tar för givet att bilens ABS kommer att skydda dem i en eventuell nödsituation. Men att lära bra körning och bromsteknik är en nödvändig färdighet för alla förare. Instruktioner
1

Tryck på pedalen smidigt och gradvis. Aldrig stämpla på pedalen om du är i en nödsituation. Tryck ned pedalen snabbt men inte omedelbart. Pushing pedalen ned successivt ger däcken bara blyg för att bryta dragkraft.
2

gradvis lätta på pedalen som fordonets hastighet börjar minska. Denna rörelse ger bromsarna att arbeta med maximal effektivitet.
3

Tryck ner med din vänstra fot på fotstödet när du bromsar med höger fot för att stabilisera kroppen och tillåt dig bättre styrning av bromsen med din högra fot.
4

Undvik att bromsa och vrida på samma gång, vilket gör att fordonet blir mindre kontrollerade än det borde vara.
5

Undvik att bli overreliant på bilens låsningsfria bromsar (ABS). ABS-systemet är utformat för att skydda din bil i en nödsituation genom att förhindra att hjulen låser sig. Låsta hjul kan orsaka sladd och en förlust av kontroll.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146792.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.