Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man utför den Concrete Volumetrisk testmetod

Betong volymetrisk provning är en metod för acceptanstest används för att beräkna luften innehållet i en färsk sats av betong för att avgöra om det uppfyller förfrågningsunderlaget och gällande byggnormer. Luft fördelade över betongen (luftindragning) ger ökad sammanhållning och hållbarhet, och skyddar vägar från frysning /tining cykel och halkbekämpningskemikalierna väg. Betong volymetrisk provning måste utföras av certifierade tekniker efter exakta instruktioner enligt National Ready Mix Concrete Association. Saker du behöver
Skopa lämplig för färsk betong
Scoop
Kalibrerade luft mätare (roll-en-meter) katalog Rak, stål stampande stav, 16mm (5/8 tum) diameter x 300mm ( 12 incg) längd med båda ändarna rundade i en halvsfärisk spets
Gummi-eller råhud-head Mallet
Steel strejk-off bar, minst 3 mm x 20 mm x 300 mm (1/8 av 3/4-tums genom 12 inches) katalog Rag
metalltratt dimensionerad att passa in i halsen hos luften mätaren och nästan når botten av den skål
Vatten
Mätbägare
Isopropylalkohol (70 volymprocent)
sköljblåsa
Visa fler instruktioner
1

ta ett prov av färsk betong i hinken. Det ska komma från mitten av lastbilens last som rinner från slutet av rännan. Använd skopan för att ta bort en del av provet och placera den i ett lager på botten av luft mätaren skål. Samla två ytterligare prov på samma sätt gör varje lager i skålen i samma storlek.
2

Rod bottenskiktet 25 gånger genom att trycka stången rakt ner i betongen utan att slå i botten skål. Tryck på sidorna av skålen 10 till 15 gånger med klubba för att tillåta luftbubblor att fly och att fylla i alla öppna områden med betong. Upprepa denna procedur med varje lager, skjuta staven precis in i lagret under. Addera 3

Ta extra betong med strejken-off bar och nivå vad kvar i skålen. Rengör flänsar med trasan för att få en luft-och vattentät tätning, satte upp i luften mätaren på skålen, och klämma på plats.
4

Ta av locket från halsen av luften mätaren och sätt tratten i nacken. Häll i vatten, eller en blandning av vatten och minst 500 ml. (1 pint) isopropylalkohol, tills vätskan kan ses i nacken. Ta bort tratten. Alter vattennivån med lampan sprutan så botten av menisken läser vid nollmärket. Skruva på locket på halsen och dra åt.
5

Vrid luften mätaren tills halsen är vänd nedåt och skaka tills betongen faller från botten. Vrid luften mätaren tills halsen är vänd uppåt och använd en gungande och rullande rörelse för att avlägsna luft ur betongen. Placera skålen på en plan yta var en eller två minuter, tryck på den, tillåter luften att stiga upp på halsen, och läs vattennivån i botten av menisken. Fortsätt tills vattennivån i nacken är fortsatt stabil.
6

Skruva av locket på halsen. Häll 1 kopp isopropylalkohol i små mängder ner i nacken. Använd sköljblåsa att ta bort skum som samlar på vattnet.
7

Läs botten av menisken i nacken och runt den till närmaste 0,25 procent. Beräkna mängden luft i betongen genom att lägga till resultatet så att mängden alkohol som används (1 kopp).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146788.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.