Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Skälen till att människor ska använda bilbälte

Buckling säkerhetsbälte tar bara några sekunder, och de få sekunder kan göra hela skillnaden om en olycka inträffar. Statistik från National Highway Traffic Safety Administration visar att bilbälte ökar risken för post-olycka överlevnad med så mycket som 45 procent. Tyvärr, cirka 18 procent av förarna i USA fortfarande inte kommer att använda säkerhetsbälte. Rättsliga och monetära skäl
Tecken som dessa påminner förarna att spänna upp eller ta konsekvenserna.

"på det eller Ticket" var kampanjen satt på plats av NHTSA uppmuntra bilbältesanvändning. Brottslingar som fångats utan säkerhetsbälte inför dyra biljetter, samt poäng på sina färdregistreringen som kan påverka försäkringskostnaderna. Addera Fysik

När ett fordon är i rörelse, sina passagerare är också i rörelse inom det. När ett fordon stoppas vid en kollision, kommer föraren och passagerarna hålla sig i rörelse tills något stoppar dem. Bilbälten var utformade för att stoppa rörelsen av personer inom ett fordon, förebyggande av skador på grund av påverkan på ratten eller instrumentbrädan, liksom från att kastas genom vindrutan. Faktum är att majoriteten av trafikdödade uppstå som ett resultat av att kastas genom vindrutan.
Andra drivrutiner

Många citerar deras utmärkta körförmåga som en anledning att inte behöva ett bälte, men det tar inte hänsyn till de ofta oförutsägbara åtgärder från andra förare. Även en person med goda reflexer kan inte vara 100 procent säker på förmågan att förhindra en olycka när en annan förare är fel.
Missuppfattningar
Krockkuddar inte förneka behovet av säkerhetsbälten . p Det kan tänkas att med förekomsten av så många andra åtgärder fordonstrafik säkerhet på plats, har säkerhetsbälten blivit föråldrade. Även med krockkuddar och andra säkerhetsåtgärder, ska säkerhetsbältet fortfarande statistiskt visas som den viktigaste säkerhetsfunktion fordon. Egentligen, medan krockkuddar tenderar att öka effektiviteten av bilbälten med så mycket som 40 procent, är de fortfarande inte lika effektivt som säkerhetsbälten på egen hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146785.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.