Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

DOT Regler för Pull Bakom Trailers

Dra bakom trailers är föremål för de normer som läggs fram av National Highway Traffic Safety Administration. Avdelning 49 i United States Code mandat denna administration och auto tillverkarna måste uppfylla de normer som läggs fram av den förvaltningen. Alla normer är skrivna för att skydda allmänheten från orimlig risk. Påkörning bakifrån Guards

Enligt standardnummer 223 och 224 som utfärdats av National Highway Traffic Safety Administration, är släpvagnar måste ha bakre inverkan vakter installeras om släpvagnens totalvikt är 10.000 pounds eller more.The ändamål av denna förordning är att minska antalet skador och dödsfall i samband med kollisionen med mindre fordon till större trailern.
Lights

Standard Number 108 kräver trailers att ha fungerande original eller byta lampor. Denna standard gäller för lampor, reflekterande anordningar och andra anordningar i samband med belysning. Dra bak släp skall ha arbetat bakljusen tänds och bromsljus. En väl fungerande ljus system ökar synligheten och gör andra förare att se svänga, bromsa och nödsignaler. Syftet är också att minska skador och dödsfall från kollisioner. Rätt belysning är viktigt på natten och under tider av begränsad sikt. Lyser under dagtid gör det lättare för andra förare att upptäcka trailern.
Däck

standardnummer 119 och 120 anger att lämpliga val av däck krävs. Däcken skall vara av tillräcklig storlek och har lämplig belastning. Fälgarna måste vara av en viss storlek, typ och identifiering. Den exakta typ beror på typen av pull bakom släpvagnen. Syftet för dessa två standarder är att se till att däcken väljs på rätt sätt för en säker drift av trailern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146781.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.