Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man bogsera med en 2005 Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är en sport utility vehicle som vissa friluftsentusiaster välja som ett sätt att komma till och från friluftsliv. Vissa aktiviteter kräver bogsering som i fallet med båtliv och camping. Bogsering med en 2005 Jeep Grand Cherokee, som med alla fordon, krävs att begränsningarna iakttas och korrekt installation och ansluter görs ordentligt. Att ta sig tid att förstå tillverkarens rekommendationer är nödvändig för säker bogsering med en Grand Cherokee. Saker du behöver
Jeep Grand Cherokee med dragkrok mottagare och kablage
Trailer
Visa fler instruktioner
1

Bestäm storleken på motorn med vilken 2005 Jeep Grand Cherokee är utrustad som en utgångspunkt för bogsering gränser. Välj en motorstorlek på 3,0, 3,7, 4,7, 5,7 eller 6,1 liter i storlek.
2

Matcha motorstorlek till Högsta bruttokombinationsvikt Betyg (GCWR) eller den sammanlagda vikten för släpvagnen och innehåll. Till exempel har en 3,7 liters motor en GCWR på 8000 pounds medan en 4,7 liter har en GCWR av cirka 11,000 pounds. Följ de viktgränser för att förhindra eventuella skador.
3

Bestäm rätt storlek på dragkulan behövs för en viss trailer. Sätt en kula fäste i mottagaren skumt och fäst den på plats med ett skumt stift. Placera en saxpinne eller lås i hålet i slutet av stiftet för att förhindra den från att arbeta fritt från problem.
4

Släpp spaken på släpet kopplaren på framsidan av trailern tungan . Ställ kopplingen ner på dragkulan så att backarna i kopplingen passar nedanför dragkulan. Spärr frigöringsspaken att klämma käftarna runt basen av dragkulan och placera en saxpinne eller lås genom hålet i kopplingen spaken.
5

Anslut kontakten släpvagnskablage till kontakten som är fast i 2005 Jeep Grand Cherokee. Tryck pluggar säkert ihop och testa broms och signallampor innan du fortsätter för att säkerställa korrekt fungerande skick.
6

Load i släpvagnen så att 60 procent av vikten ligger på eller framför axeln, vilket resulterar i 10 till 15 procent av vikten på tungan av släpet och 2005 Grand Cherokee skumt.
7

sakta accelerera från starter och ge gott om utrymme för att stoppa medan bogsering. Följ lokala lagar som kan reglera motorvägen hastighet av släpvagnar. Sluta med jämna mellanrum och kolla trailer ansluter och, i tillämpliga fall, att lasten är säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146775.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.