Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Industry & Säkerhet

Den första någonsin rapporterats bilkrasch dödsolycka inträffade Den 14 september 1899 och ända sedan bilindustrin har ägnat sin tid åt att upptäcka nya sätt att skydda föraren. Många uppfinningar genom åren har hjälpt dessa ansträngningar. Säkerhetsbälte
bilbältet patenterades först 1885 av Edward J. Claghorn.

Edward J. Claghorn patenterade först säkerhetsbältet 1885, och vid den sena 1950-talet säkerhetsbälten hade börjat uppträda som en standardfunktion i alla bilar som produceras av Saab företaget. Strax efter började bilindustrin, inklusive Ford Motor Company, levererar sina bilar med säkerhetsbälten. Genom 1968, var bilföretag som erbjuder både framsätet och baksätet säkerhetsbälten. År 1970 blev Victoria, Australien, den första staten att kräva att alla förare att använda bilbälte.
Krockkuddar
Oldsmobile Toronado var den första bilen att erbjuda krockkuddar på passagerarsidan.

bilindustrin, i ett försök att göra sina fordon säkrare, började experimentera med uppblåsbara begränsningar, vad vi nu kallar för krockkuddar, under 1950-talet. År 1973, med krockkuddar på förarsidan redan på plats, erbjöd Oldsmobile Toronado en krockkudde på passagerarsidan, bli den första bilen företaget att erbjuda en sådan funktion. Genom 1998, var duell frontalkrockkuddar krävs i alla fordon av federal lag.
Krocksäkerhet
krockdockor används för att undersöka effekterna av krascher på människor.

Bilindustrin började använda krocktestdockor 1966, och fortfarande använda dem i dag, för att forska hur en bilolycka har på människokroppen. Hybrid I, Hybrid II och Hybrid III, som var krockdocka modeller, var alla tillverkade av General Motors. Samtliga tre dummies byggdes för att representera olika kroppsvikt och höjder och utrustade med kläder för att återskapa effekten av en mänsklig glider på en bilbarnstol under en krasch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146757.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.