Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Bil strålkastare Specifikationer

Headlight specifikationer och föreskrifter kan ställas in av de normer och krav för varje enskild stat, men alla motorfordon belysning faller under jurisdiktionen av Federal Motor Vehicle Safety Standard, enligt bestämmelse nr 108. Även om många stater skiljer sig åt i sin tolkning av strålkastare specifikationer, de faller inom de riktlinjer som fastställts av de federala myndigheterna. Headlight Position och nummer

Fatta Connecticut lagar om strålkastare, till exempel, också anges att alla motorfordon, med undantag av motorcyklar, måste visa två strålkastare med en på varje sida av fordonets främre ände. De bör monteras högst 54 inches i höjd över vägens yta, och inte några lägre än 22 inches ovanför ytan. Motorcyklar skall vara utrustade med en främre strålkastare. Med undantag för motorcyklar
Headlight intensitet och färg

, kommer varje fordon har lampor monterade som avger ett vitt eller gult ljus som kan ses från minst 1000 fot från den främre delen av fordonet. En bakre rött ljus kommer att monteras som kan ses från minst 1.000 fot från fordonets bakre ände. Alla lampor ska dimmas eller stängas av på något fordon i en parkerad tillstånd. Endast vita, gula eller orange-färgat ljus kan komma från framsidan av fordonet, om inte särskilt tillstånd har utfärdats av Department of Motor Vehicles.
Auxiliary eller höga balkar

En kombination av extra strålkastare, eller hel-och halvljus, måste vara åtkomliga för föraren av en switch som gör det möjligt för föraren att välja balken för olika höjd krav. De höjd krav för höga balkar måste följa särskilda begränsningar enligt lag. Den övre balken, eller helljus belysning bör vara kraftfull nog att ses från ett avstånd av 500 meter i alla väderförhållanden. Den låga intensitet, eller låg balkar, skall ha en intensitet tillåter fordonet att ses från ett avstånd av 100 meter, medan placerad på en nivå och rak väg. Den helljus kan inte tillåtas att slå ögonen på en mötande förare. Vid körning över axeln på en väg eller på en
användning av sammansatta eller High Beam

vägen vid tillfällen då strålkastarna ska slås på måste föraren välja helljuset att lysa personer och fordon på säkert avstånd. Men när närmade inom 500 meter av fordon eller personer, måste han dämpa belysningen så att de inte bländning eller störa personer eller mötande förarens sikt. Vid närmar annat fordon från minst 300 meter bakom, föraren dämpas eller byta lamporna till halvljuset inställningen.
Extrastrålkastare

Fordon utrustade med extraljus , en spotting ljus eller andra lampor som används för belysning eller klarering bör inte avger en stråle med en intensitet mer än 300 ljus makt. Sådana fordon skall begränsas till fyra sådana belysningsanordningar, utöver den ordinarie belysningsutrustning.
Federal belysningsbeskrivningen

Övre balkar skall sträcka sig från 20.000 till 75.000 candela i intensiteten för varje lampa. Den nedre balken kommer att sträcka sig från 15.000 till 20.000 candela i intensitet för varje lampa. Dessa begränsningar gäller för typ 2 eller 2A lätta klassificeringar.

Typ 1 eller 1A begränsningar för belysning stipulerar en övre balk som kommer att variera från 18.000 till 60.000 candela intensiteten för varje lampa.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146746.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.