Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kör på isiga gator

Det kan tyckas att isiga gator inte medför att mycket av en fara, men dubbelt så många människor dör på isiga vägar varje år än de som dödades av tornados, orkaner, belysning kombineras och åska, enligt hemsidan Icy Road Safety. Anywhere is bildas på en väg kan skapa riskfyllda körförhållanden, inte bara i miljöer som är kända för tung vinter väder. Vissa förare tror att de är immuna mot risker på grund av den typ av fordon de kör, men varje förare bör känna till hur man hanterar isiga vägförhållanden. Instruktioner
1

Långsam hastigheten på din bil. Kör för fort för villkoren är nr 1 orsaken till olyckor på isiga gator, enligt CBS News. Kom ihåg att Speed ​​Zone tecken är avsedda för idealiska förhållanden och justera därefter. Riskområden, såsom broar, överfarter och kurvor, kräver extra försiktighet.
2

Behåll gott om avstånd mellan sig själv och andra bilar. Ett fordon kan ta nästan 10 gånger så lång tid att komma till en säker stopp på isiga gator än på torr asfalt.
3

Vrid bilens ratt i den riktning du vill gå när sladd (ur sladd) Om du har en framhjulsdriven bil, CBS News rapporter. Slå in i sladd om du har en bakhjulsdriven bil.
4

Håll ögonen fokuserade på önskad destination om du förlorar kontrollen över bilen. Fokusera på en bil eller annat hinder ökar sannolikheten att din hjärna kommer att signalera kroppen att styra mot det objektet och få dig att krascha. Titta på en tydlig, säker plats i stället.
5

Pump bromsarna om du måste stoppa kort på is, bara om du inte har låsningsfria bromsar. Applicera stadigt tryck för låsningsfria bromsar för säkrast att stanna på isiga gator. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146723.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.